Sverige vann bronsmatchen

Krossade Kazakstan – tvåsiffrigt

SPORTBLADET

KAZAN. Guldpartyt uteblev, men Kazakstan kunde inte hindra Sverige från att avsluta VM med en målfest.

Bronsmatchen slutade hela 14-3.

– Det är ändå svårt att jubla, säger skyttekungen Christoffer Edlund till Sportbladet.

Foto: Scanpix
Christoffer Edlund

Kazakstan bjöd på tufft motstånd – men bara i 35 minuter. När Sverige ryckte från 2-2 till 4-2 i slutet av första halvlek föll motståndarlaget ihop som ett korthus.

Klasskillnaden var total i den andra halvleken, då Sverige gjorde inte mindre än tio mål. Det är imponerande mot ett lag som så sent som i går tvingade Finland till sudden death.

– I går kväll kändes det som att det skulle bli en tuff match. Jag hade knappt energi att ta mig ur sängen, men vi tog och samman och spelade för vår heder. Vi visade att vi kan och är ett bra bandylag, säger Christoffer Edlund.

Bronset klen tröst

Bronset är dock en klen tröst för svenskarna, som åkte till Kazan för att vinna tredje raka VM-guldet. Nu tvingas de följa finalen mellan Ryssland och Finland som åskådare.

– Det var gruppspelsmatchen mot Finland som ställde till det, konstaterar Edlund.

23-åringen svarade för fyra mål i bronsmatchen och har gjort totalt 16 mål under turneringen. Med största sannolikhet kommer han att lämna Kazan, Tatarstan och Ryssland som VM:s skyttekung.

– Det spelar ingen som helst roll. Det var i går, mot Ryssland, jag skulle ha gjort några mål. Då blev det inget. Jag önskar att jag hade presterat mer i den matchen, men det är alltid tufft mot ryssarna, säger Christoffer Edlund.

ARTIKELN HANDLAR OM