Bollnäs till semifinal

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Andreas Westh.
SPORTBLADET

För Sirius har bandysäsongen nu tagit slut.

För Bollnäs lever den i flera veckor till – allra helst ända till finalen på Studenternas den 20 mars.

I semifinalen väntar Broberg-Söderhamn eller Villa-Lidköping.

Sirius var tvungna att vinna för att tvinga fram en femte och avgörande kvartsfinal, men hamnade snabbt i underläge – och förlorade till slut med 2–7.

– Vi var lite hetare än dem i dag. Vi skapade många målchanser i första halvlek och spelade bra även i andra. Otroligt skönt att kunna avgöra redan nu, säger lagkaptenen Andreas Westh.

Matchen avgjordes när Sirius Christian Mickelsen, vid underläge med två mål, sköt en straff i ribban och Bollnäs Linus Forslund kunde åka upp och göra 4–1 i anfallet efter.

– Det var lite knäckande för dem. Jag tycker vi är lika bra som i fjol då vi nådde final, men vi gör fler mål. Det här kan bli riktigt bra.

Broberg-Söderhamn såg till att tvinga fram en femte och avgörande match mot Villa-Lidköping tack vare en 7–4-seger. Noterbart är att de låg under med 1–4 efter en halvtimmes spel.

– Det spelar ingen roll vem vi får möta i semin, men visst vore det kul med Broberg. Då blir det kortare resor och lite derbykänsla hela vägen, sade Westh.

FAKTA

Sirius–Bollnäs 2–7 (0–2)

Sirius: Christian Mickelsson, Niklas Hellqvist. Bollnäs: Linus Forslund 2, Ville Aaltonen 2, Pär Törnberg 2, Markus Ståhl.

Publik: 3 605.

Bollnäs vidare med 3–1 i matcher.

Broberg-Söderhamn–Villa-Lidköping 7–4 (3–4)

Broberg–Söderhamn: Joakim Hedqvist 3, Ted Bergström, Stefan Larsson, Joel Edling, Adam Gilljam. Villa–Lidköping: David Karlsson 2, Petter Björling, Daniel Andersson.

Publik: 1 610.

2–2 i matcher.

TT