Bajen i brygga

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Mikko Aarni.
SPORTBLADET

Mikko Aarni spelar huvudrollen i de regerande bandymästarnas mardrömmar.

Finländaren gjorde fyra mål när Sandviken slog Hammarby med 6-1.

– I dag var det jag som fick lägena - och jag brände inte många, säger 29-åringen till Sportbladet.

Guldfavoriten Sandviken följde upp segern på Zinkensdamm (4-2) med att vinna den andra semifinalen med 6-1 i Göransson arena. Bajen hade väldiga problem med att ta sig igenom hemmaförsvaret samtidigt som Sandviken, och inte minst Mikko Aarni, utnyttjade sina chanser.

”Spelade riktigt bra”

Den finske landslagsstjärnan gjorde matchens tre första mål och signerade även 5-0-målet efter 80 minuters spel.

– Defensiven fungerade riktigt bra, och då brukar även offensiven fungera. Hela laget spelade riktigt bra och jag hade en bra dag, kan man säga. Det är inte så vanligt att jag gör så många mål. Det var roligt att spela i dag, säger Mikko Aarni.

Daniel Mossberg och Christoffer Edlund gjorde de övriga målen för Sandviken, medan Richard Kock slog in Hammarbys tröstmål vid ställningen 6-0.

Sandviken kan säkra en finalplats på onsdag, då lagen på nytt möts i Göransson arena.

– Vi har chansen att avgöra, men den matchen är alltid svårast att vinna. Vi måste ha fokus på rätt saker och får inte tänka på avgörandet, säger Mikko Aarni.

Bollnäs slog Villa

Förmodligen var det ingen tillfällighet att en finländare klev fram och avgjorde matchen. Landslagskollegorna Ville Aaltonen (3) och Juho Liukkonen gjorde målen när Bollnäs slog Villa-Lidköping med 4-1 i den andra semifinalen.

– Det har gått bra för oss. Jag hoppas att det fortsätter så men om vi och Bollnäs går till final hoppas jag att de, men inte jag, blir mållösa, säger Mikko Aarni.

Sandviken kan väl inte missa den här chansen att gå till final?

– Vi har skaffat oss ett bra läge och SM-finalen är naturligtvis målet. Det är därför jag har tränat. Hela året har målet varit SM-guld.

FAKTA

Sandviken–Hammarby 6–1 (3–0)

Sandviken: Mikko Aarni 4, Daniel Mossberg, Christoffer Edlund. Hammarby: Rickard Koch.

Publik: 2 755.

Sandviken leder med 2–0 i matcher.