Finaldomaren tar kritiken med ro

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Ville Aaltonen kallade det för "pinsamt", Per Hellmyrs för en "skandal", Andreas Westh bara skakade på huvudet.

Finaldomaren Håkan Sjösten själv då?

– Riktigt onyanserad kritik av dem, säger han efter den matchavgörande incidenten.

Sjösten fick beskedet på lördagsmorgonen att han skulle döma SM-finalen i bandy då ordinarie domaren Mikael Karlsson insjuknat i hög feber.

Han fick sedan rejäl kritik av Bollnässpelarena efter förlusten, men tar det hela med ro.

– Jag vill inte uttala mig om just den situationen förrän jag sett matchen på dvd, och det kommer jag göra i morgon kväll, säger han till TT.

– Men jag är förvånad att just de spelarna klagar på mig, då de borde veta att det är assisterande domaren som ansvarar för offsiden, och jag måste lita på mina linjemän. Jag har pratat med några andra domare, och de säger att situationen var svårbedömd och när allt går så fort måste besluten tas snabbt. Och linjemannen Tobias Lindberg är den bästa i landet. Och om han nu skulle ha bedömt det fel, så är det mänskligt att fela.

TT: Vad säger du om att de tycker att domarna inte hängt med utvecklingen?

– Det håller jag inte med om alls. Jag har dömt i 30 år och nivån på domarna har aldrig varit högre än nu. Spelarna borde i stället rannsaka sig själva, det låter som att de vill hitta något att skylla på. Hade det hänt tidigare i matchen hade ingen kommit ihåg det, nu hände det alldeles i slutet och då blir det mer prat.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM