”Helvetesförhållandena” kan tvinga Gais byta hemmaplan

Muhrén: ”Dålig is varje gång”

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Muhrén.
SPORTBLADET

Vädergudarna har varit Gais värsta motståndare i vinter.

För att klubben inte ska behöva skjuta upp fler hemmamatcher kan det bli aktuellt med spel i Ale arena.

– Vi har bokat in oss där under resten av säsongen, säger tränaren Jonas Holgersson.

Fredagens match mot IFK Kungälv på Skarpe Nord blir startskottet på en minst sagt hektisk matchperiod för Gais. När almanackan visar den 24 januari ska Göteborgslaget ha spelat ytterligare sex matcher i bandyns elitserie.

Nykomlingen har nämligen tvingats pressa in den uppskjutna hemmamatchen mot Bollnäs i ett redan fullspäckat januarischema.

– Det blir tufft. I allsvenskan spelade vi en match i veckan, så det är rätt stor skillnad. Fysiskt kommer vi att klara det. Problemet är att ladda om huvudena, så att vi är närvarande under matcherna, säger mittfältsstjärnan Magnus Muhrén.

Fyra matcher har flyttats

Att elitserietabellen haltar beror på att Gais inte har kunnat genomföra sina hemmamatcher på Heden enligt spelschemat. Under

säsongen har inte mindre än fyra matcher, mot Hammarby, Vänersborg, Bollnäs och Tillberga, flyttats till senare speldatum.

– Fram till den 20 november hade vi ingen is och sedan dess har det regnat, blåst och varit varmt. Det har varit helvetesförhållanden, säger Magnus Muhrén.

Situationen förbättrades först under onsdagen, då Gais genomförde sitt första träningspass i Ale arena i Bohus. Där kan klubben, om vädergudarna fortsätter att trilskas, även tvingas spela några av sina återstående hemmamatcher.

”Får ingen rytm i spelet”

– Viktigast är att vi får träna inomhus. Tidigare har det varit dålig is varje gång. Nu har vi chansen att träna hörnor och få tillbaka känslan, så att man kan dra en gubbe. Det är svårt, upplever jag själv, när man inte får någon rytm i sitt eget spel. När det är match vet man inte var man står. Både jag och laget har hamnat i en nedåtgående spiral, men det är inte så konstigt med tanke på de förutsättningar vi har, säger Muhrén.

Gais, som även har en hängmatch mot Tillberga, ligger för närvarande på kvalplats.

– Ska den här satsningen stå sig i framtiden behövs en inomhusarena.

Det blev inte alls bra i år, säger Magnus Muhrén.

FAKTA

GAIS TUFFA SPELSCHEMA

6 januari: IFK Kungälv borta

8 januari: Kalix hemma

11 januari: Broberg borta

16 januari: Vetlanda hemma

20 januari: Edsbyn borta

22 januari: Bollnäs hemma

24 januari: Västerås hemma