Slutspelsjakt – mot alla odds

Muhrén Gais hjälte: ”Var min bästa match”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
STORMAR FRAM Magnus Muhrén leder sitt lag Gais framgångsrikt. Nykomlingen har häng på Broberg, som ligger på den sista slutspelsplatsen.
SPORTBLADET

Nykomlingar med häng på en slutspelsplats trots fullkomligt värdelösa förutsättningar.

Gais imponerar onekligen.

– Det är helt sjukt, vi har inte ens kunnat träna. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Magnus Muhrén efter 6–3-segern över Broberg borta.

Tänk Göteborg och du tänker knappast bandytermos, ymnigt snöfall och minusgrader. Och att den här vintern även varit mildare än vanligt har gett Gais stora problem i bandyns elitserie.

– Till och med göteborgarna säger att det är värre än någonsin. Det har regnat och blåst konstant i två-tre månader och det tar mest mentalt när man inte kan lira. Bollen studsar och hoppar och man kommer knappt till mittlinjen... Innan annandagen hade vi inte tränat på bra is förrän den 14 oktober och det är när man tränar man bygger känsla och självförtroende, säger Magnus Muhrén.

Som sagt, med det i åtanke är säsongen hittills bra imponerande.

”Vi är på gång”

Efter bortasegern över Broberg i går med 6–3 är Gais nu bara tre poäng bakom just Broberg på den sista slutspelsplatsen, med en match mindre spelad.

– Vi har gjort det riktigt bra med tanke på förutsättningarna vi haft. Målet är fortfarande att etablera oss i elitserien, men den här segern ger oss chansen på slutspel. Nu är det bara upp till oss själva. Vi har ett bra schema kvar, säger Muhrén, som själv börjar hitta formen med två mål i går.

– Jag var så dålig nyligen att jag aldrig har varit sämre. Men nu är vi på gång, både jag och laget. Det här var min bästa match för säsongen, säger han.

FAKTA

Namn: Magnus Muhrén.

Född: 4 november 1974.

Klubb: Gais.

Tidigare klubbar: Skutskär, Sandviken, HK Zorkij, Dynamo Moskva, Raketa Kazan.

Meriter: SM-guld 1997, 2000, 2002, 2003. VM-guld 1997, 2003, 2005. Årets man i svensk bandy 2002, 2003, 2004, 2005. Skyttekung i elitserien 2000 (55 mål).