Tackade nej till VM - har nu ändrat sig

Mossberg spelar VM trots
att han först tackade nej

Foto: Björn Lindahl
Daniel Mossberg.
SPORTBLADET

För bara någon vecka sedan tackade Daniel Mossberg, 30, nej till VM.

Han ville få tid med familjen men nu verkar det ha löst sig.

–  Jag har fått en förfrågan om jag ville spela slutdelen av VM och då får jag den tid med familjen som jag behöver, förklarar Mossberg för Gävle Dagblad.

Daniel Mossberg har tidigare tackat nej till VM-spel. Han ville få tid att umgås med familjen. VM i Kazakstan börjar den 29 januari men Mossberg kommer inte förrän två dagar senare.

Spelar slutdelen på VM

–  Jag flyger dit den 31 januari och kan spela den 1 februari om jag blir uttagen. Jag är tacksam att det gick att lösa så här och är förstås sugen på att spela, säger Mossberg till Gävle Dagblad.

Daniel Mossberg var Sveriges bästa spelare under VM i fjol. Mossberg som spelar i Dynamo Moskva ville passa på att umgås med sin familj. Nu har Mossberg och landslagsledningen hittat en lösning.

–  Jag har fått en förfrågan om jag ville spela slutdelen av VM och då får jag den tid med familjen som jag behöver, förklarar Mossberg för GD.

Och förbundskapten är väldigt nöjd att man lyckats få med Mossberg till VM.

– Det är positivt för oss. Nu blir vi ännu mer svårlästa och får en till spelare som kan kliva fram, säger Franco Bergman till Svenskbandy.se.

ARTIKELN HANDLAR OM