Villa tog revansch efter finalförlusten

Slog Sandviken i premiären

Foto: JOHAN FRÄMST.
Tremålsskytten David Karlsson i Villa.
SPORTBLADET

Är 79 års längtan över?

Villa Lidköping har något på gång efter 6-4 (4-2) i premiären mot svenska mästarna Sandviken.

– Vi har bra tryck i offensiven, säger tremålsskytten David Karlsson till TV4.

Hemmalaget var ute efter revansch efter finalförlusten mot just Sandviken i våras, 5-6.

Villa, som förstärkt främst med Jesper Eriksson och Pär Törnberg, visade också inför 3 338 åskådare på hemmaplan att ett tronskifte kan vara på gång.

Med målkungen David Karlsson, 54 seriemål i fjol,  i spetsen hade Lidköpingslaget flera gånger om en tvåmålsledning via 2-0, 3-1 och 5-3.

”Jag är jättenöjd”

När just Karlsson i 90:e minuten satte 6-3, på en fin passning från Daniel Andersson, så var revanschen efter finalförlusten i våras ett faktum.

Villa Lidköping lämnade stundtals över stort bollinnehav till gästerna, men visade bra effektivitetet och kreativitet när man gick till anfall.

– Det är alltid skoj att göra mål, speciellt när vi vinner. Jag är jättenöjd över två poäng. Vi har bra tryck i offensiven och anfaller med mycket folk, säger David Karlsson till TV4.

Ändå såg anfallaren bitar som guldfavoriten behöver slipa på om det ska bära hela vägen fram till första SM-titeln och finalen, som till våren spelas på Friends Arena i Solna, kanske inför 50 000 åskådare.

– Vi behöver jobba lite på försvarsspelet. Positionsspelet är inte riktigt bra. Vi tappar lite folk, säger Karlsson.

FAKTA

Resultat:

Villa-Lidköping–Sandviken 6–4 (4–2)

Villa–Lidköping: David Karlsson 3, Henrik Larsson, Pär Törnberg, Jesper Bryngelson. Sandviken: Erik Säfström, Linus Forslund, Erik Pettersson, Christoffer Edlund.

Publik: 3338.