”Vi är som Barcelona”

Hattrick av Saiks 17-årige supertalang

"Vet att jag är bra" Sandvikens Erik Pettersson, 17, har röstats fram att bli "Sveriges näste världsstjärna". I går ­gjorde han hattrick i 9–3-segern mot Ljusdal.
SPORTBLADET

Han är utnämnd till Sveriges nästa bandyvärldsstjärna.

I går gjorde Sand­vikens Erik Pettersson, 17, hat­trick i hemma­premiären.

– Jag vet att jag är bra och har en god chans att bli ännu bättre, säger han efter 9–3-segern mot Ljusdal.

Som sextonåring öste Erik Pettersson in 20 mål i elitserien och blev utsedd till årets komet. Och inför årets säsong fick han flest röster av spelarna själva när de skulle utse Sveriges nästa världsstjärna.

"Vet att jag är bra"

I hemmapremiären mot Ljusdal visade han varför. Med tre mål och en assist låg han till stor del bakom 9–3-segern mot nykomlingen Ljusdal.

– Jag var, precis som laget, dålig i första men sen kom jag in i det i andra och gör lite baljor, säger 17-åringen som var klart mest nöjd med sitt sista mål.

– Vi kontrar och Linus (Forslund) slår en boll i sida till mig och jag kliver runt i högervinkel och sätter upp den i nättaket. Det var snyggast!

Du blev framröstad som nästa svenska världsstjärna, känner du någon press?

– Nej det är såklart roligt att höra, sen vet man ju aldrig hur seriöst alla svarat. Men jag vet att jag är bra och att jag har en god chans att bli ännu bättre.

Du gjorde 20 mål i fjol, vad siktar du på i år?

– Över 30 skulle vara roligt och komma lite högre upp i skytteligan.

Fantastiskt tillägg

Villa/Lidköping ses som guldfavorit inför säsongen men Erik Pettersson tror att Sandviken kan utmana om guldet – med tiqui taca-bandy.

– Vi har individuellt skickliga spelare och ett fantastiskt speltänk. När det funkar är vi bäst i Sverige.

Vad är det för speltänk?

– Åka i sidled och spela i djupled brukar vi väl säga. Snabba passningar och rörelse på allihop, alla spelare är med och deltar. Det blir lite som Barca i fotboll.

Tiqui taca-bandy?

– Ja precis, haha.

Vilken spelare är du då, Messi?

– Nej det vet jag inte, kanske Alexis Sanchez.