Här sätter han press på Villa

Saik kopplar greppet om finalplatsen: ”Nu känner vi vittring”

SPORTBLADET

Räkna med fullt ös på ­Göransson Arena i morgon.

Efter en blytung seger i match tre mot Villa-Lidköping har Sandviken nu chans att säkra finalbiljetten.

– Vi visar en jävla moral och styrka. Nu känner vi vittring, säger matchhjälten Joakim Bergman.

Den första halvleken var en sömnig historia. Men de betalande åskådarna skulle minsann få valuta för pengarna. Till den andra akten hade matchen helt bytt skepnad och plötsligt haglade målen in från alla håll och kanter. Hemmalaget Villa-Lidköping vände 0–1 till 3–1 och såg då ut att gå mot en andra raka seger.

Avgjorde i förlängning

– I halvtid pratade vi om att spela bandy, inte åka bandy. Jag ville ha mer energi från mina spelare och det fick jag, säger tränaren Ari Holopainen.

Ledningen förvandlades dock snabbt till ett nytt underläge sedan Sandviken utnyttjat sina hörnchanser. Det skulle krävas en förlängning för att skilja lagen åt.

Då, när endast ett fåtal sekunder återstod, klev Joakim Bergman fram och stänkte in 5–4-målet som försätter Sandviken i förarsätet. Nu har laget allt i sina egna händer, och två chanser att avgöra semifinalen.

”Slår ur underläge”

– Det kändes jävligt skönt att få vinna på det här sättet. Villa rycker upp sig i den andra halvleken samtidigt som vi slår av på takten, men vi löser det bra. Vi visar en jävla moral och styrka. Det är ruggigt starkt av oss, säger matchhjälten till Sportbladet.

Nu tvingas Villa-Lidköping resa norrut med kniven mot strupen. En förlust på söndag och säsongen är över.

– Nu slår vi ur underläge, men vi ska göra allt som står i vår makt för att vända på det här, säger tränaren Holopainen.

De går ingen lätt uppgift till mötes. Fråga bara Joakim Bergman.

– Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk och hjälper oss fram på söndag. Vi känner vittring. Att få spela på Friends Arena vore riktigt häftigt, det skulle vara en dröm, säger han.