Högtryck inför bandyavgörande

INTE ILLA, VILLA 7–5 borta mot Sandviken gör att Villa-Lidköping på tisdag kan ta sig till SM-final. I sjunde semin har laget hemmafördel.
SPORTBLADET

Det taktiska rävspelet kan avgöra vilket lag som spelar SM-final i bandy mot Hammarby på söndag. Villa och Sandviken har spelat ut nya kort i de två senaste semifinalerna. Frågan är om det finns trumf kvar?

– Ja, säger Villatränaren Ari Holopainen.

Holopainen kan räkna med ett massivt publikstöd. På 20 minuter blev matchen utsåld.

Intresset för den sista och avgörande semifinalen i Lidköping på tisdagskvällen är på kokpunkten. På 20 minuter var matchen utsåld, över 5 000 biljetter såldes. Det kommer att bli ett rejält tryck i hallen.

Villa har väntat sedan 1934 på första SM-guldet och seger mot Sandviken skulle ge klubben en plats i sin fjärde SM-final genom tiderna.

– Vi är vana med stor publik, minsta lilla medgång och man har stor nytta av hemmapubliken, säger Villas tränare Ari Holopainen.

I fredags valde Sandviken att punktmarkera Villas Patrik Gustafsson och vann på bortaplan. Villa svarade med att plocka bort Erik Säfström i söndagens match.

"Zeke" tiger

Sandvikens tränare Daniel "Zeke" Eriksson tiger om det mesta före den avgörande matchen.

– Den som kommer och tittar får se hur det blir, taktik är av naturliga skäl inget jag vill prata om före matchen. Vi ledare hade en myskväll efter matchen och såg om den på video. Det finns några saker vi kommer att ta upp på genomgången med spelarna. Mer kan jag inte säga, kommenterar Eriksson.

Holopainen är mer öppen. Han tror att det kommer att förekomma punktmarkering även i den avgörande matchen.

– Jag tror det, skulle Sandviken punktmarkera någon av våra spela kommer vi att svara med samma medicin. Samtidigt påverkar en sådan sak vårt eget spel, något vi har tränat på väldigt länge. Sen tror jag inte att det kommer att bli punktmarkering under en hel match, säger Holopainen.

– Vi har också några andra kort kvar att spela ut men även där gäller det att vi inte får störa vårt eget spel för mycket, fortsätter han.

Fasta situationer

Taktiken i all ära. När Holopainen gissar vad som kommer att avgöra matchen pekar han direkt på en annan detalj.

– De fasta situationerna brukar betyda väldigt mycket i den här typen av matcher. I fredags satte Sandviken tre hörnor, då vann dom. I söndags gjorde de inga hörnmål, då vann vi.

Båda lagen rapporteras vara skadefria.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM