”Om de var missnöjda så var det sannolikt på grund av resultatet”

SPORTBLADET

Sandvikens spelare sågar säkerhetsarrangemanget på Friends Arena och kallar stämningen "obehaglig".

Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin viftar bort kritiken.

– Om de var missnöjda så var det sannolikt på grund av resultatet, säger han till Sportbladet.

Håkan Ramsin.

Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin tvingades svara på otaliga säkerhetsfrågor efter matchen. Hans menar att arrangemanget generellt sett fungerade utmärkt – bortsett från Hammarby-fansens bengaler och den avslutande stormningen av planen.

Sandvikens spelare beskriver händelsen som obehaglig. Vad säger du om det?

– Jag såg inte vad som hände, så kan inte kommentera det. Om de var missnöjda så var det sannolikt på grund av resultatet.

Vad säger du om planinvasionen?

– Det jag vet är att vi jobbat jäkligt seriöst med det här, men man kan aldrig säkra upp till hundra procent. Bengalerna och att de skulle storma planen var vi förberedda på, även om vi naturligtvis inte ansåg att de borde göra det.

Kunde inte agerat annorlunda

Ska det kunna gå att storma planen innan matchen är slut?

– Jag kan inte svara på det. Mitt intryck är att säkerhetspersonalen som jobbat med det här är duktiga. Men om vi har underdimensionerat säkerheten så lär vi oss till nästa år, säger Håkan Ramsin.

I fotbollsallsvenskan stormar fansen planen varje år. Men aldrig innan matchen är slut, som skedde på Friends Arena under finalen. Håkan Ramsin tycker inte att förbundet kunde agerat på något annat sätt än att blåsa av matchen.

”Gillar det inte”

Kunde ni inte förhindrat det här? Jag såg inga vakter bakom målet när de började springa ut.

– Det var absolut vakter där. Vi har jobbat med säkerhetsfolk som har hållit på med det här i flera år. Även om vi är gröna så är andra involverade som verkligen kan det här. Säkerheten höll normal standard, tror jag.

Är ni ovana vid den här typen av supportrar inom bandyn?

– Du menar "välkommen till verkligheten?"

Ja, lite så.

– Vi är inte lika vana vid sådana här grejer som fotbollsförbundet. Jag gillar inte att Hammarbys supportrar gör så här. Framför allt inte med bengaler, att vi ska behöva stoppa allt i femton minuter. Samtidigt var det inte värre här än vad det brukar vara i Uppsala (på Studenternas).