”Det här väger tyngre”

SPORTBLADET

Han gjorde det avgörande målet när Hammarby blev svenska mästare 2010.

Tre år senare slog Robin Sundin till igen.

– Det här väger tyngre, jublar 29-åringen efter finalsegern mot Sandviken.

Hammarby vann sitt första efterlängtade SM-guld för tre år sedan, då Bollnäs stod för motståndet i finalen. Då var det en viss högerhalv vid namn Robin Sundin som fastställde slutresultatet till 3-1 i snöyran på Studenternas IP i Uppsala.

När den första historiska inomhusfinalen avgjordes inför 38 474 åskådare i Friends Arena tog han på sig huvudrollen på nytt.

Hammarby skaffade sig tidigt en 4-0-ledning, men Sandviken slutade aldrig kriga och fick närkontakt i andra halvlek, då Christoffer Edlund dundrade in 5-4 på hörna.

”Jag hade kraft kvar”

David Pizzoni Elfving gav Bajen en tvåmålsledning på nytt och när Robin Sundin gjorde 7-4 med tio minuter kvar att spela var guldet på Söder.

Snabbskrinnaren fick bollen på egen planhalva och stod för matchens soloprestation när han skrinnade igenom Saik-försvaret.

– Jag hade kraft kvar, ville utmana och kom i bra fart. Jag kände att jag skulle kliva igenom, och de hängde inte med. Visst är det skönt att få sätta spiken i kistan, men egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen, säger Robin Sundin till Sportbladet.

Jämför det här med 2010.

– Det var stort att avgöra den första finalen, men det här väger tyngre. Vi har gjort det här tillsammans, har en go’ känsla i truppen och det är det som gör segern så himla skönt. Vi litar på varandra på ett helt annat sätt, säger Robin Sundin.

Bar fram sitt lag

Med ”tillsammans” inkluderar han även de högröstade Bajen-fansen som bar fram sitt lag.

– Det var en häftig känsla där ute. Stödet vi får från alla bajare är obeskrivligt värdefullt. När alla ser dem som vår tolfte spelare är vi oslagbara. Så här många bajare är det ju inte ens när det är fest på Söder. Det här är något extra. Ja, det är stort för dem, säger Robin Sundin.

Vad säger du om publiksiffran?

– Det är helt fantastiskt. Det här hade vi inte kunnat drömma om, även om vi visste att det skulle bli ett tryck, säger Robin Sundin.