”Han sover säkert i Hammarby-tröja”

Tränaren rasar mot bandyförbundets ordförande

1 av 12 | Foto: BILDBYRÅN
Sandvikens tränare Henrik Hagberg (t.h.) är starkt kritisk till Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin (t.v.)
SPORTBLADET

Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin viftade bort kritiken kring säkerheteten på Friends Arena från Sandvikenspelarna.

Det får lagets tränare att rasa.

– Det stör mig att han är så nonchalant. Men man vet ju att han är Hammarby-fan, säger Henrik Hagberg till Sportbladet.

Efter den historiska bandyfinalen var det mycket fokus på Hammarby-supportrarnas planstormning – innan domaren hade blåst av matchen. Säkerhetsarrangemanget kritiserades av Sandvikens lagkapten Christoffer Edlund, som kallade stämningen inne på Friends Arena för "obehaglig".

– Jag blev helt tokig över att deras fans får bestämma när matchen ska ta slut, dundrade Edlund till gd.se.

Men bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin tog lätt på spelarstormen och menade att om Sandvikenspelarna var missnöjda berodde det "sannolikt på grund av resultatet".

Henrik Hagberg gick under måndagen ut på Twitter och sågade Ramsins ordval.

Kallar Ramsin för pajas

"Vilken pajas!!!", skrev Sandvikentränaren Henrik Hagberg apropå ordförandens uttalande i samband med säkerheten vid bandyfinalen.

Han anklagar nu Ramsin för att vara partisk.

– Det stör mig att han är så nonchalant. Men man vet ju att han är ett Hammarby-fan, han sover säkert i en Hammarby-tröja, säger Hagberg och fortsätter:

– Att säga att vår kritik handlar om att vi förlorade, det är inte rätt och det tycker jag är lite märkligt att han säger så.

"Vet inte vad han menar"

Generellt sett menade Ramsin att hela arrangemanget fungerade utmärkt – något som Sandvikentränaren ställer sig frågande till.

– Jag vet inte riktig vad han menar med det. Det är inte bra att det händer, att Hammarby-fansen stormar planen. Även om det är inte lätt för ett sådant här arrangemang att hindra en planstormning, säger Hagberg.

Var ni oroliga för vad som skulle hända?

– Jag tror inte att någon kände sig oroad på det sättet. Vi sticker ju ned i omklädningsrummet innan matchen är avgjord men det känns inte bra att han (Ramsin) tar lätt på det.