Elitbandyspelare har avlidit

Foto: BILDBYRÅN
Victor Engström blev 24 år gammal.
SPORTBLADET

VSK Bandy har drabbats av ett tragiskt dödsfall.

Victor Engström, 24, har avlidit efter en tids sjukdom.

– Han har varit en riktig krigare in i det sista, säger tränaren Stefan "Lillis" Jonsson till Sportbladet.

VSK Bandy är i sorg. Före detta juniorlandslagsmannen Victor Engström har avlidit. Klubben bekräftade dödsfallet för TT på måndagskvällen.

Under en lång tid hade Victor Engström kämpat mot en kronisk tarmsjukdom, och för ett år sedan drabbades också av cancer i magen som till slut tog hans liv. 

– Det är tungt när människor dör och ännu värre när det är yngre. Han var inte bara en bra bandyspelare utan också omtyckt av alla inom hela VSK och Västerås som stad, säger tränaren Stefan Jonsson och fortsätter:

– Han var en otroligt fin människa som alltid var trevlig och uppträdde korrekt.

Spelade i december

Han spelade för VSK i elitserien så sent som i december 2012 och har sedan kämpat mot sjukdomen under flera månader.

– Han har varit en riktig krigare, i flera månader har han krigat på otroligt bra. Sen gick det inte längre. Men han hade hoppet kvar in i det sista att han skulle kunna komma tillbaka och leva normalt, berättar Stefan Jonsson.

Engström var med och tog SM-guld med Västerås 2009 och har även representerat Sverige på U19-nivå.

Träffas för att sörja

När det tragiska beskedet kom samlades flera supportrar, ledare och spelare på Rocklunda för en spontan minnesstund. I morgon väntas en mer organiserad träff.

– Det ligger på styrelsenivå nu, men vi har en samling i morgon med laget och styrelsen. Folk är lite utspridda nu med semestrar och så, men de som finns hemma träffas i morgon, säger VSK-tränaren.

Victor Engström blev 24 år gammal.