Lårmuskelsenan var helt avskuren

Foto: BJÖRN KNUTSSON/HELA HÄLSINGLAND
SPORTBLADET

Säsongen är över för Sandvikens Mikael Nilsson.

Liberon träffades av en skridsko och fick lårmuskelsenan avskuren.

– Han blir borta under ett antal månader, säger tränaren Stefan Söderholm.

Bandyspelaren Mikael Nilsson skadades allvarligt i slutminuterna av måndagens kvartsfinal mellan Sandviken och Broberg, då han fick den egna målvakten Abbe Bodins skridsko över vänsterlåret.

30-åringen föll ihop på isen, samtidigt som lagkamraterna skrek på hjälp. Ambulanspersonal var snabbt på plats, försökte stoppa blödningen och gav Mikael Nilsson smärtstillande sprutor.

Senan av

Han fördes sedan med ambulans till sjukhuset i Gävle, där läkarna konstaterade att lårmuskelsenan skurits av.

Mikael Nilsson, som 2008 återvände till Sandviken efter fyra säsonger i just Broberg, opererades under tisdagen och hålls kvar på sjukhuset ytterligare ett dygn.

– Jag har pratat med Mikael. Det var ett djupt skärsår och han tappade mycket blod. Det är klart att det är jobbigt just nu. Nu pågår det roligaste på hela säsongen, och då får han inte bidra. Han har gjort en väldigt bra säsong. Det är jättetråkigt, men han var ändå positiv eftersom operationen har gått bra. Han ska förhoppningsvis inte få något men, säger Stefan Söderholm till Sportbladet.

Ny libero i Saik

Det står 1-1 i kvartsfinalserien mellan Sandviken och Broberg. På torsdag kväll spelas den tredje matchen i Göransson arena. Mycket talar för att Joakim Bergman ersätter Mikael Nilsson på liberopositionen.

– Vi har ritat många laguppställningar och får försöka hitta en lösning på det här. Truppen är ganska tunn, så det är inte lätt. Vi får se hur det blir, säger Stefan Söderholm.

ARTIKELN HANDLAR OM