Veteranstjärnan tackar nu för sig

”Jag vill sluta medan jag kan prestera på en hyfsad nivå”

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Muhrén.
SPORTBLADET

En av svensk bandys största profiler tackar för sig.

Efter SM-slutspelet är karriären över för Sandvikens Magnus Muhrén.

– Jag vill sluta medan jag kan prestera på en hyfsad nivå, säger 39-åringen.

Inför säsongen, efter tre säsonger i Gais, återvände Magnus Muhrén till Sandviken.

För att avsluta karriären, visade det sig.

– Jag är väldigt glad att jag tog den här möjligheten att få avsluta i den klubb som har varit min i så många år, säger Magnus Muhrén i ett pressmeddelande.

Beslutet att sluta har vuxit fram under säsongen.

– Det är flera bidragande orsaker till att jag känner att det är dags nu. Jag har hållit på så pass länge och vill spendera mer tid med min familj och vara hemma mer med barnen innan de blir för stora. Sedan känner jag att det skulle vara svårt att motivera mig och ladda om inför en ny försäsong, säger Magnus Muhrén.

Tillbaka efter skada

Den förre landslagsstjärnan blev lårskadad i januari, då hans Sandviken mötte Hammarby. Många befarade att säsongen var över, men lagom till kvartsfinalserien mot Broberg var han tillbaka.

– Jag fick en sista chans att komma tillbaka och är jätteglad att det har gått så pass bra och att jag får avsluta karriären på isen, säger Magnus Muhrén.

Årets man flera gånger

Den avige mittfältaren hjälpte Sandviken till SM-guld 1997, 2000, 2002 och 2003. Han har vunnit skytteligan vid två tillfällen, poängligan fem gånger och är ensam om att fyra år i rad, 2002-2005, ha utsetts till Årets man inom svensk bandy. Med landslaget vann han VM-guld 1997, 2003 och 2005.

Magnus Muhrén har spelat i tröja nummer 100 under säsongen, men kommer, förstås, att avsluta karriären i nummer 13.

ARTIKELN HANDLAR OM