Bandyfinalen flyttar

Lämnar Friends för Stockholmsrivalen

Foto: Pernilla Wahlman / TT
Sandvikens Magnus Muhrén i tårar efter segern i SM-finalen i bandy 2014.
SPORTBLADET

Bandyfinalen flyttar till Tele 2 Arena.

Då applåderar konkurrentens företrädare.

– Jag är jäkligt glad att den stannar i Stockholm, säger Thomas Perslund, VD för Friends Arena.

Bandyfinalen lämnar Friends Arena och Solna efter bara två säsonger. Ny spelplats blir dock inte klassiska finalarenan Studenternas i Uppsala. I stället flyttar finalen några kilometer söderut, till Tele 2 Arena i Stockholm.

Snopet för konkurrerande Friends Arena?

Inte alls, enligt VD:n Thomas Perslund.

– Det visste vi om. Jag tycker det är kul för Stockholm. Stan växer och vi har två fantastiska arenor. Det är bra för evenemangsindustrin att evenemangen stannar i Stockholm. Det är bara jättekul, säger Perslund.

”Utifrån publikunderlag”

När Hammarby blev svenska mästare 2013 tog sig över 38 000 åskådare till arenan. Men årets final, där Sandviken slog Västerås, lockade bara hälften så många besökare. Och publiksiffran spelar stor roll i beslutet att flytta guldmatchen.

– Det är egentligen två delar: det ena är att vi hade svårt att få till en helg som funkade för bandyförbundet 2015 som båda parter var överens. Det andra var utifrån publikunderlag.

Vi har känt att bandyn är väldigt beroende av vilka lag som kommer i final. Då har vi gemensamt sagt att just nu kanske de behöver en lite mindre stadion, säger Thomas Perslund.