”Borde bära rustning till seriepremiären”

Ny skada för den olycksförföljde målvakten

Foto: BILDBYRÅN
Henrik Karlström.
SPORTBLADET

Förra året drabbades han av två bakslag; en skridsko skar upp hela hans lår och en björnattack under en jakttur orsakade allvarliga skador.

Nu har den olycksförföljde Edsbyn-målvakten Henrik Karlström råkat ut för ännu en skada.

– En del tycker jag borde bära rustning ända till seriepremiären, säger han till Bandypuls.

Henrik Karlström, 21, är en ung och talangfull målvakt i Edsbyn men de senaste två säsongerna har till stor del förstörts av skador.

När han under säsongen 2013 fick chansen som förstemålvakt blev det bara sex matcher från start innan en skridskoskena skar upp hela hans lår under en bortamatch i Västerås. Karlström fick föras till sjukhus och lång rehabilitering följde. Till slutspelet var han återställd men då var platsen mellan stolparna tagen.

Karlström siktade istället på comeback till förra höstens säsongspremiär. Allt gick som det skulle fram till älgjakten i oktober. Då Karlström var ute med sin jämthund på en jakttur blev de attackerade av en björnhona. Karlström lyckades skrämma bort björnen med ett skott, men han fick skador på både armar och händer och genomgick ett flertal operationer.

Attacken tog lång tid att hämta sig ifrån, såväl fysiskt som mentalt.

– Klart det tog en tid att komma över en sån händelse. Första tiden ville jag gärna ha någon med mig i jakten. Men nu har jag gått mycket själv, och det har funkat bra ändå, säger Karlström till Bandypuls.

Nu ser han fram emot höstens älgjakt igen.

Skadad under nattligt svetspass

Inför årets säsong har oturen fortsatt att förfölja 21-åringen.

Karlström arbetar som svetsare i Edsbyn och under ett nattpass i förra veckan tappade han en tung metallklump över sin hand vilket resulterade i ett brutet finger. En skada som höll honom borta från spel i helgens svenska cupen. Men det brutna fingret är inget som bekymrar någon med Karlströms skadehistorik.

– Det är ändå en bagatell jämfört med de tidigare skadorna. Inga leder har tagit stryk och med ett särskilt skydd går det hyfsat ändå. Jag räknar med att vara helt okej till världscupen, säger han.