Edlund fyramålsskytt i svensk storseger

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Christoffer Edlund.
SPORTBLADET

Han har gjort flest mål i Ryssland.

På fredagen gjorde han fyra mål mot Ryssland.

– Känns alltid bra att göra bra matcher, sade Christoffer Edlund i Bandypuls webbsändning efter Sveriges 7–1-utklassning i landskampen i Nässjö.

Efter att ha tagit tre SM-guld och vunnit skytteligan lika många gånger de senaste fem elitseriesäsongerna tog 27-årige Christoffer Edlund inför den här säsongen ett nytt steg i sin bandykarriär. Han skrev på för ryska Jenisej från Krasnojarsk.

Så här långt har det gått bra – han leder skytteligan.

Och Edlund, som gjorde flest mål i VM förra året när Sverige blev tvåa, visade att han verkligen vet hur man gör mål mot ryssar. Då spelade det ingen roll att flera lagkamrater i klubblaget fanns på andra sidan i fredagens landskamp i Nässjö.

Edlund gjorde 1–0 och 2–0 i den första halvleken. Det stod 2–1 i halvtid – men i den andra halvleken ökade Sverige och Ryssland hade inte en chans att hänga på.

– Vi gick ner oss lite sista 15–20 i första halvleken, men i andra hade vi total kontroll på det, sade Christoffer Edlund i webbsändningen på bandypuls.se.

Han själv fyllde på med att göra både 4–1 och 5–1 – och Sverige vann med hela 7–1.

– Alltid skönt att vinna mot ryssarna, sade han.

På söndagen får Vetlandasonen Edlund spela på hemmaplan när Sverige och Ryssland möts igen.

– Det kändes som att ryssarna kanske var lite trötta. Får de någon dag till i Sverige så är jag övertygad om att det är ett nytt lag på söndag, sade Edlund.

FAKTA

Sverige–Ryssland 7–1 (2–1)

Sverige: Christoffer Edlund 4, Erik Pettersson 2, Daniel Andersson. Ryssland: Artem Bondarenko.

Publik: 1 017.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM