Talangen hjälte i derbykrossen

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Villa Lidköping krossade Gripen med 10-2 i Västgötaderbyt.

Talangen Ludwig Johansson blev en av derbykungarna när han satte sina två första mål i elitserien.

–Det känns riktigt bra, säger han.

Villa Lidköpings framgångar i elitserien fortsätter. På onsdagskvällen mötte laget jumbon och rivalen Trollhättan Gripen hemma på Sparbanken Lidköping Arena. Det blev en kross med 10-2.

Redan i första halvlek gick hemmalaget fram till tennissiffrorna 6-2. Den 20-åringen talangen Ludwig Johansson satte första målet redan i den sjunde minuten efter en passning av Johan Esplund.

– Jag är nöjd, gjorde mina två första mål så jag kan ju inte vara något annat än nöjd. Det känns riktigt bra, säger han med ett stort leende efter matchen.

”Mycket känslor, det är kul”

Ludwig, som även spelar med Villas J20 lag och med allsvenska Laik, gjorde sina två första mål i elitserien och blev även matchens lirare för Villa.

– Jag vet inte om jag håller med om det men det var kul, säger han.

– Det är mycket känslor och det är riktigt kul. Jag har ju spelat lite förut i A-laget men inte gjort något mål i elitserien så det är roligt att det har börjat lossna.

Vad har du för tankar kring resten av säsongen?

– Jag hoppas ju att få spela så mycket som möjligt med Villas A-lag, men även med J20 och med Laik. Så jag siktar högt. Det blir mycket bandy, så är det men jag tycker det är kul så det är bara att köra.

Hyllas av tränaren

Villatränaren Johan Sixtensson gav Johansson beröm efter matchen.

– Ja vad ska man säga, jag är jätteglad naturligtvis. Vi har sett länge att det finns mycket i honom och jag är inte särskilt förvånad att han gör två mål idag. Man kan tycka att det är ett enkelt mål och så vidare men han är där hela tiden och pillar in dem och är bra på att finnas som ett spelaralternativ hela tiden. Otroligt kul att få fram egna spelare.

Hemmapubliken fick se en målfest och Sixtensson var nöjd över lagets prestation.

– Det känns bra naturligtvis, göra mycket mål och vi spelar allmänt bra tycker jag. Vi får lite svårt med koncentrationen i andra halvlek men vi skötte oss bra.

”Svårt när vi är överlägsna”

Det var då ni tog time out?

– Ja precis, ville växla upp det lite igen för att bjuda publiken på det sista med det är klart att det är svårt när vi leder såpass stort och var överlägsna.

Villa Lidköping, som efter segern ligger på en andraplats med tre poängs skillnad mot Västerås som leder, är nu inne i en spelperiod som många menar är ”lättare matcher”. Vilket Sixtensson inte håller med om.

– Vi har pratat mycket om att när vi har kommit in i denna perioden där det sägs att vi möter ”lättare matcher”. Men de är inte speciellt lätta, vi vill göra våra grejer hela tiden så vi är bra förberedda inför fortsättningen. Poängen måste tas så det handlar mycket om att vara ödmjuk.

Femte raka för Hammarby

FAKTA

ONSDAGENS RESULTAT

Villa-Lidköping–Gripen 10–2 (6–2)

Villa–Lidköping: David Karlsson 3, Ludvig Johansson 2, Johan Esplund 2, Jesper Eriksson, Lars Fall, Daniel Andersson. Gripen: Johan Grahn, Tony Eklind.

Publik: 2 684.

Vänersborg–Bollnäs 5–3 (2–1)

Vänersborg: Joakim Hedqvist 3, Felix Persson, Christoffer Fagerström. Bollnäs: Daniel Berlin, Oskar Olsson, Andreas Westh.

Publik: 1 512.

Hammarby–Kungälv 7–3 (5–1)

Hammarby: Misja Pasjkin 2, Adam Gilljam 2, Robin Sundin, Kalle Mårtensson, Kasper Milerud. Kungälv: Ted Skoglund, Lukas Persson, Robin Olsson.

Publik: 1 496.