Bryngelsson bryter med Villa

Avslutar karriären i moderklubben

Foto: BILDBYRÅN
Jesper Bryngelsson.
SPORTBLADET

Jesper Bryngelssons tid i Villa Lidköping är över.

Efter nästan nio säsonger i den blåvita dressen lämnar han klubben för att avsluta sin karriär i sin moderklubb Nitro/Nora BS.

– Villa Lidköping kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta, säger han till klubbens hemsida.

Med omedelbar verkan kommer Jesper Byngelsson att lämna Villa Lidköping för att lånas ut till sin moderklubb Nitro/Nora BS som spelar i allsvenskan.

– Vi har haft en mycket bra dialog. Jag är sådan att jag vill spela mycket och det kommer jag att få möjlighet till i Nora. Att det blir min moderklubb var självklart. Något annat val fanns inte, säger Jesper till Villa Lidköpings officiella hemsida.

38-åringen har fått allt mindre speltid under säsongen och det är en av förklaringarna till att han väljer att gå till sin moderklubb på lån. Förhoppningen är att han redan ska vara spelklar för klubben när laget möter Lidköpings AIK i helgen.

Tackar klubben

Bryngelsson kom till klubben 2007 efter att ha spelat i Boltic i tre säsonger. Under sin karriär i Villa var han bland annat lagkapten när laget spelade SM-final 2012.

– Det finns mycket härliga minnen och jag är verkligen glad att jag fått göra den här resan. Villa Lidköping kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta och jag har många i föreningen, spelare och inte minst publik att tacka, säger Jesper till hemsidan.

Klubbchefen Jonas Johansson hyllar Bryngelsson efter hans åtta och en halv säsonger i klubben.

– Jesper har varit en av våra stora spelare och när han nu vill avsluta den framgångsrika spelarkarriären i moderklubben var det självklart att vi ställde upp på den här lösningen.

FAKTA