"Kuben" siktar på sin 700:e match

”En stor kärlek helt enkelt”

Foto: Bildbyrån
Magnus "Kuben" Olsson når milstolpe ikväll.
SPORTBLADET

Magnus "Kuben" Olsson är en av Sveriges största bandyprofiler.

I kväll gör han sin 700:e match för Edsbyn:

— Det är lite av en milstolpe, säger han.

Foto: Bildbyrån
”Kuben” i samma tröja 2001.

Magnus "Kuben" Olsson har en lång och framgångsrik karriär på isen. Två VM-guld och fem SM-guld med Edsbyn och 2005 blev han utsedd som "Årets man".

2013, efter förlusten mot Hammarby i semifinalen, tackade han för sig. Kroppen orkade inte mer och våren 2014 opererades han.

– Höftkulan var söndersliten så det gick inte att spela längre, säger han.

"Lite av en milstople"

Idag är han assisterande tränare för sitt lag som han håller varmt om hjärtat.

"Kuben" började vara med lite på träningarna för motionen skull. Men han hade ingen tanke på att det skulle leda till att han skulle spela igen.

— Jag gjorde det mer för motionens skull. Efter operationen kunde jag åka skidskor och det kändes otroligt roligt. Sen halkade jag med.

Han berättar att en stor anledning till varför han har lyckats spela 699 matcher är att han har varit väldigt noga med förberedelserna och sällan varit skadad.

I kväll möter Edsbyn Vänserborg borta, och då ska 43-åringen spela sin 700:e match.

— Ja det ser lite ut som det. Jag skulle egentligen göra det på annandag jul men vi får väl se. Det är lite av en milstolpe. Jag tror inte att det är så många spelare som inte ens har passerat 600 matcher, säger han.

Hur många matcher kommer du spela i din karriär?

— Ingen aning, jag tar det lite som det kommer. Jag har väldigt många bollar i luften, säger han och skrattar.

Det kan man minst säga. Förutom att han spelar för Edsbyn så är han lagets assisterande tränare, jobbar på bandygymnasiet i Edsbyn, tränar P14 i samma klubb och är även förbundskapten för P17.

”Sällan FÖR mycket”

Tycker du ibland att det blir för mycket bandy?

– Det är sällan jag känner att det blir för mycket. Det är en fin känsla och jag blir glad av det. En stor kärlek helt enkelt, säger "Kuben".

I onsdags mötte Edsbyn Vänersborg hemma då laget vann med 6-3. På fredagen möts de återigen.

– Det var en tuff match igår (läs: i förrgår) och det kommet vara lika tufft nu. Vänersborg kommer vara laddade eftersom de spelar hemma men vi kommer dit och är väl förberedda.

FAKTA

Kvällens matcher:

Kalix–Villa-Lidköping (18.00), Bollnäs–Sandviken, Broberg-Söderhamn–TB Västerås, Sirius–Hammarby, Vänersborg–Edsbyn (alla 19.00).

ARTIKELN HANDLAR OM