Matchhjälten: ”Det var riktigt skönt”

Hammarby slog Villa i toppmötet

Foto: TT
SPORTBLADET

Det var dramatik in i det sista.

Hammarby vann toppmötet mot Villa Lidköping hemma på Zinken.

– Det är skönt att vi vinner på slutet och är starkare än dem, säger matchhjälten Kalle Mårtensson.

Gästerna och serieledarna Villa-Lidköping jagade sin åttonde raka seger –  men det tog stopp på Zinken. Hammarby gick därifrån som det starkaste laget efter seger med 5-4.

– Man vill vinna mot alla lag här hemma på Zinken men mot Villa är det lite extra skönt faktiskt. Det är ett bra lag framförallt och en stor konkurrent, säger Kalle Mårtensson efter matchen.

Matchhjälte i slutminutrarna

I den 83:e minuten stod det 4-4 mellan lagen efter mål av Jesper Jonsson. Det såg ut som det skulle bli kryss, men i den 89:e minuten sköt Mårtensson det avgörande målet och blev matchhjälte.

– Det blir bra tryck på Zinken när man får sätta dit det där sista målet. Så det var en skön stämning, säger Mårtensson och fortsätter:

– Det är skönt såklart att vi vinner på slutet och är starkare än dem de sista tio minuterna. Matchen står och väger länge och jag tycker vi är bättre i början av andra halvlek och sedan tar Villa över lite grann längre in i andra halvlek. Men sen i slutet så sätter vi dit två mål och det är då det avgörs. Det är riktigt skönt.

I förra mötet när lagen möttes vann Hammarby med 5-2 på bortaplan mot Villa. Så det var en bra känsla hemmalaget hade inför matchen.

– Vi har en bra känsla från när vi var nere och spelade mot Villa och vann mot dem på bortaplan. Det var en skönt känsla och det var inget snack om att vi ville ta de här två poängen också, säger han.

”Vi blir bara bättre och bättre”

Vad tycker du om Hammarbys säsong än så länge?

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre. Vi har haft lite svåra förhållanden att träna ute på Zinken. Men nu får vi lite minusgrader och det betyder mycket för oss när vi kan köra riktiga träningar då vi får spela ihop oss lite mer. Så jag tycker egentligen att vi bara blir bättre och bättre.

FAKTA

Hammarby - Villa Lidköping (1-2) 5-4

Hammarby: Jesper Jonsson 2, Robert Rimgård, Adam Gilljam, Kalle Mårtensson

Villa: Daniel Andersson 2, Ludvig Johansson, Johan Esplund.

Publik: 3368