900 000 hushåll missade premiären

Många tv-tittare snuvades på svenska VM-premiären: "Det är sorgligt"

SPORTBLADET

Sverige premiärvann mot Finland med 9-1 i bandy-VM.

Missade du matchen?

Du var inte ensam. Det stora tv-bråket mellan Discovery Networks och Telenor gjorde att 900 000 svenska hushåll bara fick se en svart ruta i rättighetskanalen.

Rättigheterna till bandy-VM har bytt tv-hus de senaste åren och i år är det i Kanal 5 och Eurosport 2 som mästerskapet från ryska Uljanovsk sänds.

Men om man överhuvudtaget kan se mästerskapet beror just nu på vilken tv-leverantör man har.

"Det är sorgligt"

– Det är sorgligt att tittarna helt oskyldigt kommer i kläm i detta, och vi har full förståelse för att den här situationen skapar frustration. Många har sett fram emot premiärerna för Ninja Warrior Sverige, Sofias änglar och bandy-VM som inleds precis nu. Vi kommer fortsätta att jobba hårt för en lösning för våra tittares skull, säger Jonas Sjögren, vd för Discovery Networks Sverige till TT.

De 900 000 hushåll som får sin tv via Canal Digital och Bredbandsbolaget missade därmed matchen som Sverige enkelt kunde vinna.

Debutanter gjorde första målen

Joakim Andersson och Simon Jansson, båda VM-debutanter, gjorde mål under den första kvarten när Christoffer Edlund sedan satte 3–0 mot ett blekt Finland kändes matchen mer eller mindre avgjord redan innan paus.

– Det känns riktigt bra att Simon och Jocke gjorde ett par fina mål vardera och att det själva kan känna att de är här och verkligen bidrar. Vi gjorde en hel del fina bandymål och en gedigen insats, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till TT.

Sverige vann till slut med hela 9-1.

Imorgon väntar match mot Kazakstan och redan på onsdag ställs Sverige mot favoriten Ryssland.

FAKTA

Sverige–Finland 9–1 (3–1)

1–0 Joakim Andersson (10), 2–0 Simon Jansson (16), 3–0 Christoffer Edlund (24), 3–1 Mikko Rytkönen (32), 4–1 Andreas Westh (47), 5–1 Simon Jansson (57), 6–1 Erik Säfström (70), 7–1 Olov Englund (84), 8–1 Joakim Andersson (89), 9–1 Christoffer Edlund (89).

Publik: 2 300.

ARTIKELN HANDLAR OM