Skyttekungens egna ord om stjärnsmällen

Edlund: Hälsan är det viktigaste

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Christoffer Edlund.
SPORTBLADET

Han drabbades av hjärnskakning men fortsatte spela och gjorde två mål.

Nu berättar Sandvikens Christoffer Edlund om mardrömsmatchen.

– Efter det andra målet känner jag att något inte är som det ska, säger 29-åringen till Sportbladet.

Mötet mellan Sandviken och Vänersborg (7–4) hade pågått i 20 sekunder när skyttekungen kolliderade med lagkamraten Daniel Mossberg.

– Jag minns smällen, att jag körde ihop med ”Mossan”. Vi kom i väldigt hört hög fart och hann inte väja. Vi hinner precis titta på varandra – och sedan smäller det. Vi blev liggande båda två och tittar på varandra, för att försäkra sig om att den andre mår okej. Sedan reser jag mig upp och åker... Det känns okej. Jag är mörbultad men provar att spela en stund, säger Christoffer Edlund.

Gjorde 1–0 och 2–0

De 972 åskådarna i Göransson Arena fick se anfallsstjärnan göra matchens två första mål, men själv kan han inte återge dem.

– Det är ganska svart, men kommer ihåg vissa sekvenser och lite av första målet. Det andra målet har jag ingen aning om. Direkt efter målet åker jag till bänken, och då känner jag att något inte är som det ska. Jag är  snurrig och läkaren följer med mig till omklädningsrummet, där jag inte har koll på vad som händer, säger Christoffer Edlund.

Ambulans till sjukhus

Han fördes därefter i ambulans till Gävle sjukhus, där det konstaterades att han drabbats av hjärnskakning. Edlund lämnade sjukhuset under natten och åkte hem till familjen i Sandviken. Han ska nu stå i daglig kontakt med läkare.

– Jag har sovit länge och det känns, nu när jag har varit uppe lite, helt okej. Vi får se vad som sker de närmaste dagarna. Jag hoppas vara fullt frisk snart, men det här får ta sin tid. Läkarna bestämmer när jag är frisk, inte jag själv. Hälsan är det viktigaste i det här läget, säger Christoffer Edlund.

På lördag inleder Sandviken kvartsfinalspelet mot Hammarby, men det lär dröja innan Edlund finns på isen.

– Det är tråkigt att det händer nu när slutspelet ska dra i gång, för det är det här man har väntat på. Ja, det här är det roligaste jag vet.

Har du drabbats av hjärnskakning tidigare?

– Ja, men det var väldigt länge sedan. Det är skönt att inte ha råkat ut för så många, för det är inte kul när det har med huvudet att göra.

Hur ser du på Hammarby som motståndare i kvartsfinalen?

– Det blir väldigt häftiga och bra publikmatcher. Det är väldigt coolt. Jag hoppas att vi får till en väldigt bra serie och känslan är att vi har stegrat lite efter VM och fått till vissa saker i vårt spel. Det känns tryggt inför slutspelet, säger Christoffer Edlund.

FAKTA

Så slutade skytteligan

1) Christoffer Edlund, Sandviken, 59

2) David Karlsson, Villa, 54

3) Erik Pettersson, Sandviken, 45

4) Joakim Andersson, Vetlanda,45

5) Joakim Hedqvist, Vänersborg, 44

6) Martin Söderberg, Broberg, 44

7) Christian Mickelsson, Bollnäs, 35

8) Daniel Andersson, Villa, 28

9) Jonas Nilsson, Västerås, 27

10) Ted Bergström, Västerås, 27

ARTIKELN HANDLAR OM