Missade slutspelet – säljer biljetter ändå

Sportchefen: ”Det har tickat in en hel del pengar”

Foto: Foto: TT
Svenne Olsson.
SPORTBLADET

Broberg missade slutspelet för första gången sedan 2004.

Nu säljer Söderhamns-klubben biljetter till kvartsfinalen som inte blev av.

– Vi valde att göra en kul grej och det har tickat in en hel del pengar, säger sport-  och marknadschefen  Svenne Olsson.

Svenne Olsson, den dubbelarbetande förbundskaptenen, har haft en tung säsong. En dryg vecka efter chockförlusten i VM-semifinalen mot Finland stod det klart att hans Broberg, som har spelat kvartsfinal elva år i följd, missar slutspelet.

Vänersborg tog hand om den åttonde och sista slutspelsplatsen och distanserade till slut tabellnian Broberg med fyra poäng.

– Det har varit ett svart år. Förlusten mot Finland har jag inte kommit över än. 48 timmar tidigare klädde vi av Ryssland i Ryssland. Det är så svårt att förstå. Kanske var det för mycket prat om finalen. Det fanns en farlig bräda, och den klev vi på, säger Svenne Olsson.

”Åtta lag var bättre”

Vid sidan av jobbet som förbundskapten arbetar han som sport- och marknadschef i Broberg.

– Åtta lag var bättre än Broberg i år. Vi fick det inte att stämma och premiären blev synonym med hela serien. Vi var bättre än Vetlanda borta, men förlorade ändå. Efter det klev vi ner 10–20 procent samtidigt som Vetlanda lyfte, säger han.

”Det får vi bjuda på”

För att täcka inkomstbortfallet kom Svenne Olsson på idén att sälja biljetter till ”Brobergs kvartsfinal - matchen som inte blev av”.

– Vi valde att göra lite ironi av det hela. Vi tappar mycket intäkter från sponsorer och publik så jag tänkte att, vad fan, efter elva år i rad i slutspel får vi göra en kul grej. Det får vi bjuda på, och supportrarna stöttar oss. Det har tickat in en hel del pengar, säger Svenne Olsson.