Åtta spelare drev bort Bajentränaren

Foto: TT
SPORTBLADET

Hammarbys turbulenta säsong tog slut i kvartsfinal.

Sedan avslöjade mittfältaren Johan Willes att det var han och sju andra rutinerade spelare som drev bort tränaren Magnus Brodén från klubben.

– Jag tyckte inte riktigt att han lyssnade på hela gruppen, säger spelaren till bandypuls.se.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Brodén.

Tränaren Magnus Brodén fick, till mångas förvåning, sparken från Hammarby bandy i slutet av januari.

Laget förlorade sina tre sista matcher i elitserien och hade det också tufft i inledningen av kvartsfinalserien mot Sandviken. På måndagen tog säsongen slut – trots en stark comeback – i den avgörande femte matchen.

Mittfältaren Johan Willes avslutar nu karriären och valde efter uttåget att tala ut om tränarkarusellen.

Till Bandypuls säger han:

– Vi var åtta spelare, de äldsta i truppen, som ställde en fråga till styrelsen: ville vi ha nån chans i år eller skulle vi skita i det? Skulle vi ha nån chans var vi tvungna att få in ny energi, det var så vi kände det.

”Måste vara lite proffsig”

Han berättar att fyra spelare inte köpte det alls och tappade energi istället.

– Det var olyckligt. Men på nåt sätt kan jag tycka att man måste vara lite proffsig också.

Willes tycker att Brodén, som vunnit SM-guld med Hammarby, är en bra tränare men kände inte att han lyssnade på alla i gruppen.

– Vi hade ett möte efter förlusten mot Sirius hemma när han frågade rent ut om vi hade förtroende för honom. Då hade vi ett bra snack och det var många som fick energi av det, men så följde han inte upp det vi sa och så försvann det igen.

”Fått kämpa i år”

Willes berättar att sista året i karriären inte blev som han önskat.

– Det har varit ett jobbigt och tufft år med dåliga förhållanden, jag åkte ur landslaget och så tjafset med Brodén. Man har fått kämpa i år, och det har inte varit riktigt lika roligt som de tre föregående åren i Neftyanik och Sandviken, säger han till Bandypuls.