Tränaren drar M7 inför rätta

”Jag har inte fått ut min lön”

SPORTBLADET

Basketklubben M7 från Borås dras inför arbetsdomstolen.

Klubbens tidigare coach Joe di Cocco hävdar att han har rätt till lön kontraktstiden ut.

M7 menar däremot att en månads uppsägning gäller.

Di Cocco sades upp från sitt kontrakt med M7 den 25 januari i år men baskettränaren menar att han har rätt till lön från M7 för de månader som återstod på kontraktet, till och med den 30 april.

Genom sitt fackförbund Handelstjänstemannaförbundet (HTF) kräver di Cocco att M7 totalt ska betala honom 100 000 kronor plus en ränta på 20 000 kronor per månad från den 1 mars i år. Räntan är nu uppe i 80 000 kronor.

HTF anser att M7 gjort sig skyldig till brott mot förhandlingsskyldigheten i MBL (medbestämmandelagen) och LAS (lagen om anställningsskydd), och kräver i sin tur M7 på ett skadestånd på 45 000 kronor.

Boråsklubbens advokat Olle Lindeblad säger till Borås Tidning:

- Det känns som en storm i ett vattenglas.

- En månads uppsägningstid gäller för alla som har så kort anställningstid som Joe di Cocco hade haft.

Känner sig kränkt efter avskedandet

Di Cocco menar däremot att reglerna är annorlunda när det finns ett tidsbegränsat avtal. Han poängterar också att han blivit kränkt av klubben genom att bli uppsagd och avskedad.

Joe di Cocco befinner sig i USA och har inte gått att nå för en kommentar, men han har tidigare uttalat sig om kontraktstvisten:

- Det finns ingen heder i M7, de kan inte bara bryta mitt kontrakt så där. Det vore en katastrof för svensk basket om det gick att göra så. Då skulle varenda kontrakt som är skrivet vara betydelselöst.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM