Slakten

Skandalscener när Plannja lekte med 08 Stockholm

SPORTBLADET

LULEÅ

Plannjas uppvisning i seriefinalen blev för mycket för Tolga Tekinalp. 08 Stockholms turkiske stjärna gjorde i ren frustration kaffeved av en stol i Pontushallen.

- Oacceptabelt, tycker 08-coachen Henrik Gaddefors.

Det var i tredje perioden som Plannja ryckte ifrån och avgjorde finalen i basketligan. Regerande mästarna 08 Stockholm blev utspelade och förnedrade. Det blev för mycket för Tolga Tekinalp. Först sparkade han sönder en stol i närheten av avbytarbänken. Sedan kastade han stolen mot en reklamskylt.

Henrik Gaddefors bänkade Tekinalp direkt och 08-stjärnan kom inte tillbaka till matchen.

Säkrade seriesegern

- Vi spelar i landets högsta serie och då får man inte syssla med sådana barnsligheter. I stället för att fokusera oss på matchen uppträdde några av mina spelare mycket okoncentrerat. Det håller inte mot Sveriges bästa lag. Jag räknar med att Plannja skickar en faktura till oss på den sönderslagna stolen, säger Henrik Gaddefors.

Plannja säkrade seriesegern efter en nästan magisk tredje period. Då var det rena guldliret och framför allt var det Eddie Shannon show. Plannjas minste spelare (182 cm) var den störste i Pontushallen. Förvärvet från Florida var på ett strålande humör.

"Vi är inte bäst i världen"

- Jag har suttit hemma i lägenheten och laddat för den här matchen sedan fredagens förlust mot Sundsvall. Seriesegern höll på att glida oss ur händerna. Men nu visade hela laget vad vi kan i våra bästa stunder, säger Shannon.

Har du själv gjort en bättre match i Plannja?

- Med tanke på motståndet och matchens betydelse var det här nummer ett.

Shannon tog ofta den svåraste vägen mot korgen, men tack vare snabbhet och teknik lyckades han med nästan allt. Han förgyllde också kvällen med fyra klockrena trepoängare. Totalt blev det 30 poäng.

- Den här storsegern blir bra att ha med sig i ett eventuell SM-finalspel mot 08 Stockholm, säger Plannjacoachen David Visscher. Men då lär det bli betydligt tuffare och vi får inte tro att vi är bäst i världen efter det här.

Åke Åkerlund