USA-import rymde hem

Ockelbos Udezue lämnade Sverige - nu bryts kontraktet

SPORTBLADET

Ockelbos Ugo Udezue åkte till USA och hälsade på familjen.

Och kommer inte tillbaka.

Nu bryts kontraktet.

- Det var en enkel väg att gå, säger klubbdirektören Johan Stark.

Nykomlingarna Ockelbo spåddes tillhöra bottenskiktet av Basketligan före säsongens start. Klubben hoppades att deras två importer, amerikanen Tony Christie och nigerianen Ugo Udezue, skulle överraska basket-Sverige. Det har i och för sig Udezue gjort, men inte på det sätt man förväntat sig. Han åkte till USA och stannar där.

"Inte presterat mycket"

- Han åkte och hälsade på familjen under landslagsuppehållet och valde att inte komma tillbaka. Vi bestämde oss för att inte förlänga kontraktet. Det var en enkel väg att gå, säger klubbdirektören Johan Stark.

- Ugo har inte presterat så mycket som vi hade hoppats på och har inte varit i form. Vi har haft tålamod med honom eftersom det är hans första år som proffs.

- Han har spelat collegebasket i sex år i USA och det är en väldigt skyddad värld. Att komma till Sverige blev en kulturchock för honom. Här sattes krav på honom och han hade svårt att anpassa sig. Vi har mest tyckt synd honom eftersom det märkts att han haft det svårt.

Söker ny import

Nu letar Ockelbo efter ny import som får ta över Udezues kontrakt. Man behöver någon som kan lyfta laget som bara vunnit två av tio matcher.

- Vi letar efter en etablerad spelare. Helst vill vi ha amerikanen William Coley som spelade för Solna förra säsongen. Han har inget lag för tillfället och Solna har bara gott att säga om honom. Tackar han ja så försöker vi få hit honom till hemmamatchen mot Sundsvall på söndag, säger Stark.

Han valde också att sticka från Sverige

Johanna garå

ARTIKELN HANDLAR OM