Plannja och Solna klara för semifinal

Norrköping och 08 Stockholm skaffade sig övertag

SPORTBLADET

Plannja och Solna behövde bara tre matcher för att avancera till semifinaler i SM-basketen.

Plannja hemmabesegrade Sundsvall i en oväntat jämn match och Solna tog en säker bortaseger mot Jämtland fram till 3–0 i kvartsfinalserien.

Josh Shoemaker och Kevin Frey gjorde båda 23 poäng för Plannja, som hade svårt att komma till tals med Sundsvall inför 3 300 hemmaåskådare. Luleålaget höll dock undan till seger med fem poäng, 88–83, och är därmed klart för semifinal efter 3–0 i matcher.

Solna tog direkt ett bastant grepp om händelserna i Östersund. Men Jämtland kom tillbaka och ledde efter den tredje kvarten. Solna avslutade dock lika starkt som laget började och gjorde 29–10 i sista kvarten.

Norrköping tog ledningen med 2–1 i matcher mot Sallén efter knappa 106–103 på hemmaplan. Thomas Jackson gjorde 32 för Sallén, men Norrköping forcering på slutet tog laget förbi Sallén och till seger.

08 Stockholm skaffade sig också 2–1-fördel i matcher efter 72–69 i länsderbyt mot Södertälje. 08:orna gjorde 59 poäng i första halvlek, men i den andra fastnade spelet totalt. Då gjorde laget bara 13 poäng, men det räckte ändå till seger.

TT