Storstryk - men ett fall framåt

”Vi har några veckor kvar till vår formtopp”

SPORTBLADET

Storstryk men ändå ett fall framåt. Sveriges förlust i basketlandskampen mot Frankrike med 66-89 gav förbundskaptenen mersmak.

- Klart jag är besviken över att förlora, men det positiva överväger. När vi spelar bra så ser det riktigt bra ut, säger Janne Enjebo.

Foto: Andreas Bardell
Jan Enjebo.

Landskampen igår i Luleå var den första efter att 15-mannatruppen till EM i september spikades i juni. Det var också första matchen mot ett komplett topplag.

Frankrike är en av favoriterna i EM och leds av guarden Tony Parker som vann NBA-mästerskapet med San Antonio Spurs för en dryg månad sedan. Igår gjorde Parker 13 poäng, men svenskarna Håkan Larsson och Paul Burke tillät inte fransmannen att dominera.

- Vi spelade väldigt bra i första och tredje perioden, men i slutet av halvlekarna orkade vi inte. Men det är som det ska vara, vi har helt fokuserat på fysträningen under hela sommaren medan Frankrike kunnat ägna sig åt basket.

Snart i formtopp

- Vi har några veckor kvar till vår formtopp, säger förbundskaptenen Janne Enjebo.

I tredje perioden spelade Sverige stundtals ut Frankrike, men när underläget var tio poäng med fyra minuter kvar tvingades svenskarna till snabba avslut med trepoängsskott. När dessa inte satt fick Frankrike i stället enkla poäng och poängskillnaden rann iväg.

Bäst i Sverige var John Pettersson, Paul Burke och Fredrik Jönzén.

- Vi ska möta fransmännen två gånger till innan EM. Det blir en intressant måttstock för oss, säger Enjebo.

Thomas Arnroth