"Det bästa laget jag har spelat i"

Sahlström tvekar inte trots ännu en svensk förlust

1 av 2
Sahlström.
SPORTBLADET

Det är mindre än en månad kvar till EM.

Och basketlandslaget är positivare än någonsin.

Trots elva förluster.

- Detta är det bästa landslaget Sverige ställt på benen de senaste 20 åren, säger Mattias Sahlström.

Han satt vid sidan när Sverige i går förlorade mot Slovakien med 71-76 (35-28).

Värdlandet slutade därmed sist i fyrnationsturneringen.

- Det var riktigt dåligt. Dåliga straffkast och för många bortkastade bollar. Riktigt usel basket, säger landslagsveteranen Mattias Sahlström.

- Men egentligen så är v i bättre än vad de är. Jag satt med på bänken och var med i alla snack, det var oerhört frustrerande att förlora och mycket tungt.

Tuff matchning

Svenskarna kastade bort 26 bollar och det märktes tydligt att spelarna var trötta efter ett tufft läger. Nu väntar en veckas vila innan landslaget samlas igen.

Förbundskapten Jan Enjebos mannar har spelat 15 matcher sedan i juni och kommer att hinna med ytterligare fem innan EM startar. Hittills har det blivit fyra segrar.

- Detta är fortfarande det bästa landslag som jag har spelat i, men det är synd att vi inte klarar av att prestera på hemmaplanen. Fortfarande har vi spelat oerhört jämnt med flera EM-klara nationer som haft sina ordinarie lag, säger Mattias Sahlström.

EM-trupp i dag

- Vi måste lära oss att vinna matcher som är jämna i slutet. Det är en fråga om självförtroende. Annars är jag i en strålande form, precis som hela landslaget.

I dag presenterar Jan Enjebo truppen till EM som inleds i Sverige den 5 september, men det slutgiltiga laget ska anmälas senast 48 timmar före start.

4 vinster på 15 matcher i sommar

Anna Carlsson