Bryants nya liv

Tvingas att ha flera livvakter när han shoppar

SPORTBLADET

NEW YORK

Basketsuperstjärnan Kobe Bryant, 24, spelar sin tuffaste match.

Mot domstolen, mot det amerikanska folket - och mot sin fru.

Trots miljongåvor vägrar hon förlåta honom.

Samma dag som Los Angeles Lakers storstjärna åtalades för våldtäkt fick hustrun Vanessa, 21, en ring värd fyra miljoner dollar.

- Han gjorde ett misstag. Men han är ingen brottsling, sa Vanessa i ett skrivet uttalande.

Men i verkligheten lär hon inte ha varit lika förlåtande, uppger amerikanska medier.

I går kom ytterligare bilder på hur Bryant, med livvakter och 6 månaders gamla bebisen, tog sin fru på ännu en shoppingtur - denna gång på trendiga Lisa Kline Shop i Los Angeles.

Blir hånad

"Det ser ut som att Kobe fortfarande betalar för det", skriver New York Post hånfullt.

Att Kobe Bryant hade sex med den 19-åriga hotellreceptionisten på ett hotellrum i lilla Eagle, Colorado, har han tvingats medge.

Men han säger att hon var med på liggandet.

38 procent av det amerikanska folket tror honom, enligt USA Todays undersökning. Men precis som i fallen med OJ Simpson och Mike Tyson är det en fråga om ras.

Över 70 procent av den svarta befolkningen tror Kobe, medan bara knappt hälften av de vita tror honom.

- Media är inte rättvis (mot svarta), säger NBA-legendaren Charles Barkley. När (New York-borgmästaren) Rudy Giuliano hade en flickvän fast han var gift så var det ingen som sa något. När (filmstjärnan) Katherine Hepburn dog var det ingen som skrev att hon hade varit tillsammans med en gift man i 27 år (Spencer Tracy).

Ökad försäljning

Samtidigt har försäljningen av Kobe-märkta NBA-prylar ökat rekordartat. Alltså har Dallas ägare Mark Cuban, ständig leverantör av grodor, rätt när han säger att skandalen är bra för publiciteten för NBA.

- USA är ett moraliskt förtappat land, suckar Barkley. Det är så många människor som blivit kända och rika trots att de gjort dåliga saker. De blir hjältar i alla fall.

- Bara gud är rättfärdig, vi andra bidrar med skit.

De flesta NBA-spelare sluter upp kring Bryant, däribland Allan Iverson Alla har de träffat kvinnliga lycksökare och gissar att så är fallet med den 19-åriga flickan.

- Kobe Bryant kan få vilken kvinna han vill att följa med honom till hotellrummet. Vem som helst. Och han vet att de är ute efter hans pengar. Så han måste vara helt blåst om han våldtog henne, säger basketfanet Anthony Attanasio, 19.

- Och det kan man förstås inte utesluta att han är.

Tvingade till sig samlag

Fredrik Virtanen