-Han slog mig när jag låg ner

Basketstjärna anmäld för misshandel

1 av 2 | Foto: VERONICA KARLSSON
Offret i går kväll 22-åringen, som vill vara anonym, blev misshandlad i lördags kväll av den kände basketspelaren André Williams. Offret har fått svåra skador i ansiktet.
SPORTBLADET

I helgen greps Salléns basketstjärna Andre Williams misstänkt för misshandel.

Offret fördes till sjukhus med svåra ansiktsskador.

- Jag har haft fullt upp med att hindra mina släktingar från att hämnas, säger den misshandlade 22-åringen till Sportbladet.

Den storväxte amerikanske poängmaskinen Andre Williams, 23, har bidragit starkt till Salléns fina höstsäsong. I lördags kväll befann han sig på en populär krog i centrala Uppsala.

Men utekvällen spårade ur. Williams hamnade i handgemäng med en 22-årig student och greps senare av polis.

- Jag var där med två tjejkompisar. Han kom fram till oss och jag pratade med honom bara några sekunder. Jag kände honom inte. Han såg väldigt sur ut. Precis som att han var på jakt efter att slå ner någon. Och plötsligt slog han, helt oprovocerad, till mig i ansiktet. Jag blev medvetslös på första slaget, berättar 22-åringen, och fortsätter:

Svåra ansiktsskador

- Enligt vittnen fortsatte han sedan att slå mig mot huvudet fyra gånger när jag låg på golvet.

Han fördes till sjukhus med svåra ansiktsskador.

- En akutkirurg fick sy mig under ögat. Sen röntgade de hjärnan och fann en spricka i bihålan. Ett av slagen tog strax bakom örat och var direkt livsfarligt. Eftersom jag är helt uppsvullen i ansiktet kan inte plastikkirurgen operera mig än. En neurolog ska också undersöka ögat som har fått skador.

Ordväxling

22-åringen, som polisanmält misshandeln vilade i går ut i sin lägenhet.

- Det ser ut som att någon hoppat på mig i ansiktet. Jag är helt uppsvullen.

Andre Williams vill inte kommentera händelsen.

- Han känner att han inte orkar just nu. Men till mig har han sagt att det hela föregicks av en ordväxling. Och han menar att det inte var oprovocerat, säger Salléns klubbdirektör Marko Leino.

Sallén valde i går att stänga av Andre Williams med omedelbar verkan. Sannolikt har amerikanen gjort sin sista match för klubben.

- Vi är alla väldigt förvånade över vad som hänt. Andre är en jättebra kille. Vi kommer att gå igenom det här internt nu eftersom den kommande polisutredningen kan dra ut på tiden, säger Marko Leino.

Magnus Helander