”Jag är oskyldig - men redan dömd”

Törs inte åka hem - nu berättar stjärnan om skandalen i Ockelbo

SPORTBLADET

Anklagad för narkotikaaffärer och misshandel. Sparkad av sin klubb och uthängd i media.

Nu väljer basketstjärnan Samir Rhassane från Ockelbo att träda fram i Sportbladet med sin egen historia.

-Det känns overkligt, jag känner mej kränkt. Jag är oskyldig till allt, men redan dömd, säger han.

Foto: PETER KJELLERÅS
Känner sig kränkt Basketprofilen Samir Rhassane står misstänkt för att ha langat kokain. I Sportbladet berättar han exklusivt sin egen version om vad som hände på kändiskrogen i Stockholm - och om rädslan för att återvända till Ockelbo.

Basketklubben Ockelbo har haft en säsong full av skandaler. Mest uppmärksammad blev klubben när Samir Rhasanne greps av polisen misstänkt för att ha langat kokain på Spy Bar i Stockholm.

Nu väljer han att berätta vad som hände – exklusivt i Sportbladet.

Han var där natten mellan den 9 och 10 mars tillsammans med två kvinnliga vänner.

– Då kom det fram en full kille som sa att han kände mig. Jag kände inte igen honom men ville inte vara otrevlig. Men han blev allt jobbigare och försökte dra in mig på toan. Han ville att jag skulle fixa droger åt honom, säger Samir Rhassane.

"Provocerad till brott"

Enligt Samir gav en annan man en hopvikt 50– lapp till Samir som han skulle ge till mannen. Men innan Samir hann göra något rusade den första mannen fram, skrek att han var polis och kallade på vakterna.

– Jag tog genast fram påsen och visade vakterna, den var ju inte ens min.

Samirs advokat, Magnus Eriksson, är mycket kritisk.

– Jag tycker att det handlar om en mycket grov brottsprovokation, långt över vad som är tillåtet enligt lag. Samir hade ingen narkotika på sig, men polismannens tjat fick Samir att göra något bara för att bli av med honom, säger Magnus Eriksson.

– Jag tror att Samir kommer bli helt rentvådd.

Vid gripandet hade Rhasanne en påse med ungefär 150 tabletter. Polisen misstänker att det är dopningpreparat. Själv hävdar Rhasanne att han fått påsen av sin styrketränare tidigare på dagen och stoppat den i fickan utan att fundera närmare på saken.

Samir tror på en friande dom, men är ändå inte optimistisk.

– Jag är redan dömd av Ockelbo basket, i tidningarna där uppe och av svensk basket. Jag tror inte att någon svensk klubb törs ge mej kontrakt nu. Jag vet inte vad jag ska göra, säger han.

Han var bara hemma på besök i Stockholm när han greps. När nyheten kom ut meddelade Ockelbo genast att man inte tänkte förnya kontraktet med honom.

Vågar inte åka hem

– Jag kan inte sova på nätterna. Jag ligger bara och tänker. Det är som en ond dröm.

Nu törs han inte åka till Ockelbo för att hämta sina tillhörigheter.

– Alla där vet vem jag är. Jag vet att många är besvikna på mig, trots att de bara läst vad som stått i tidningarna. Jag förstår inte hur folk som känt mig i flera år kan tro det här om mig. Det känns väldigt jobbigt, säger Samir Rhassane.

Från talang - till "buse"

Thomas Arnroth