Hemlagat GULD värt

Södertälje satsade på eget – det betalade sig: Det är som en saga

SPORTBLADET

Med nio egna produkter i laget vann Södertälje sitt sjunde SM-guld igår.

Gladast av alla över segern över Sundsvall var lagkaptenen Peter Theisz.

- Att få vinna guld i min sista match, det är som en saga, säger han.

Foto: LARS ROSENGREN
Slutar som kung Södertäljes Peter Theisz (överst) fick avsluta karriären med att säkra klubens sjunde SM-guld. "Det är som en saga", säger han.

Den sjätte SM-finalen var en öppen affär i tio minuter. Sedan drog hemmalaget Södertälje ifrån Sundsvall. Redan i halvlek började hejaklacken köra ramsan som hittills varit förbehållen stadens hockeylag: "Sju SM-guld har Tälje, hur många guld har ni?".

I slutet av matchen kunde Södertälje defilera och lagkaptenen Peter Theisz passade på showa med bollen. Efter 12 års elit- och landslagsspel var det här hans sista match innan skorna hamnar på hyllan.

- Det är så underbart skönt. Att sånt här kan hända! Att man får vinna guld inför hemmapubliken i Scaniarinken i sin sista match. Det är otroligt, säger han.

Nio egna produkter

Södertäljes segervapen har under hela säsongen varit den breda truppen.

Coachen Torbjörn Gehrke har använt alla sina spelare flitigt, bara det en skillnad mot de flesta andra lag.

Dessutom är nio spelare i truppen egna produkter. Däribland Peter Theisz.

- Vi har en fantastisk lagmoral och sammanhållning. Vi vinner för att vi spelar med större hjärta än nåt annat lag. Vi är så stolta över de här matchtröjorna, säger han.

SM-guldet var Södertäljes sjunde i herrarnas högsta liga. Ett guld som firades hela natten på krogen Olgas i centrala Södertälje.

- Jag slutar för att satsa på mitt nya civila jobb. Men det första jag fick göra nu var att be om ledigt imorgon. Jag kommer ha lite huvudvärk, säger Theisz.

Säkert en ovanligt skön huvudvärk.

Södertäljes egna produkter

Thomas Arnroth