Veteran fixade slutspelsplatsen

Reggie Miller: Det känns som en högvinst

SPORTBLADET

Det är stenhårt kring slutspelsträcket i NBA.

I natt klev 39-årige prickskytten Reggie Miller fram och såg till att hans Indiana blev klart för slutspel. Med sju poäng på 22 sekunder i slutet av matchen avgjorde han mot New Jersey Nets.

– Det känns som att vinna en högvinst i ett lotteri, säger han.

Foto: AP
SLUTSPELSKLAR Reggie Miller, veteran i Indiana, sköt i natt sitt lag till NBA-slutspel.

Indiana Pacers har varit uträknat många gånger i år. Först i november, när stjärnan Ron Artest blev avstängd hela säsongen för att ha rusat upp läktaren och slagits med supportrar. Sen när lagets center Jermaine O´Neal blev skadad för några veckor sedan.

Men i går blev alltså Indiana klart för slutspel – för åttonde året i rad.

– Jag har gjort det till mitt ansvar att ta det här laget till slutspel. Vi kunde lagt oss ner och bara dött, men det gjorde vi inte. Nu känns det väldigt bra, säger Reggie Miller, som gör sin sista säsong i NBA.

Stenhårt runt strecket

Segern var dessutom kostsam för New Jersey, som nu får svårare att göra Indiana sällskap. Kring slutspelssträcket i öst är det nämligen stenhårt.

Miami, Detroit, Boston, Chicago och Washington är också klara. Men om de sista två platserna slåss nu Cleveland, Philadelphia och New Jersey. New Jersey måste vinna sina återstående fyra matcher medan närmaste konkurrenten Philadelphia måste förlora minst två.

I väst är Phoenix, San Antonio, Seattle, Dallas, Sacramento, Houston och Denver redan klara.

Om den åttonde och sista platsen är det knappt någon kamp en ens. I teorin kan Minnesota gå om Memphis, men då måste Memphis förlora alla sina fyra återstående matcher samtidigt som Minnesota vinner sina.

Hård press på Memphis

I nattas lyckades dock inte Memphis vinna borta mot Houston, utan förlorade med 100–92, trots storspel från stjärnorna Pau Gasol och Jason Williams.

– Vi tänker inte förlita oss på något annat lag utan se till att avgöra det här själva, säger coachen Mike Fratello.

Den sista omgången spelas 20 april och tre dagar senare drar slutspelet igång.

Med eller utan Memphis.

Thomas Arnroth