Philadelphia klart för slutspel

Iverson: Slutspel är bara första målet

SPORTBLADET

Allen Iverson gjorde det igen. Öste i poäng och tog sitt Philadelphia 76ers till NBA-slutspelet. 39 poäng från den lilla guarden blev för mycket för Milwaukee Bucks.

- Att ta oss till slutspel vara bara första målet, väl där kan allt hända, säger han.

Foto: AP
Iverson.

Med segersiffrorna 122-106 över Milwaukee blev Philadelphia det sjunde laget i NBA:s östra conference som blev klart för slutspel. Som vanligt var det lagets stjärna Allen Iverson som var bäst.

39 poäng, 12 målgivande passningar, 7 returer och 3 bollstölder är imponerande statistik.

- Vi har kämpat tillsammans som ett lag hela säsongen, i mot- och medgång. Vi har aldrig pekat finger eller gnällt på varandra. Vi har alltid trott på varandra och det här är resultatet, säger Iverson.

Suns bäst – hittills

I natt blev det också klart att Phoenix Suns är NBA:s bästa lag - än så länge.

Phoenix slog formstarka Denver med 128-114, lagets 62:a seger hittills.

Phoenix snittar dessutom mest poäng i hela NBA och man måste gå tillbaka till mitten av 90-talet för att hitta ett lika poängstarkt lag.

I nattens match var Joe Johnson lagets bästa. Han satte 6 av 8 trepoängsskott.

- Korgen var precis så där stor som man önskar, det kändes som att allt jag slängde upp i luften gick i, säger han.

Fördel Denver

I västra conferencen är det nu klart att Phoenix möter Memphis Grizzlies i slutspelets första omgång, eftersom Phoenix redan är klar etta och Memphis åtta. Memphis är ett av få lag som vunnit två matcher mot Phoenix.

- Dom är tuffa att spela mot, men det här handar mest om oss själva. Spelar vi på topp kommer vi att klara oss fint, säger Phoenix coach Mike D'Antoni.

Det är också klart att San Antonio blir tvåa och därför möter sjuan Denver Nuggets, en mardrömsmotståndare för San Antonio. Sedan i slutet av februari har Denver vunnit 24 av sina 28 matcher.

Thomas Arnroth