Slutspelsdrama i NBA

Sista omgången avgör – New Jersey eller Cleveland

SPORTBLADET

Slutspelstriden är rekordtuff i NBA. Efter segrar för både New Jersey och Cleveland avgörs vem som går till slutspelet först i den 82:a och sista omgången i natt.

- Det här är riktigt roligt, nu gäller det bara att göra rätt saker i natt, säger New Jerseys guard Jason Kidd.

Foto: AP
Kidd.

15 lag är klara för slutspelet i NBA som börjar i helgen. Det 16:e och sista laget blir inte klart förrän natten som kommer.

Det är New Jersey Nets och Cleveland Cavaliers som slåss om den sista platsen i den östra conferencen. Gårdagens omgång kunde inte skilja lagen åt.

Storspel av Kidd

New Jersey slog Washington med 109-101 efter storspel av Jason Kidd. Kidd gjorde 35 poäng, tog 8 returer och hade 8 målgivande passningar. Bäst hjälp

fick han av lagets andra stjärna Vince Carter som gjorde 26 poäng.

- Coachen sa redan tidigt på säsongen att det skulle ta 82 omgångar att avgöra det här. Han hade visst rätt. Nu gäller det bara att alla kommer med rätt inställning till nästa match, säger Carter.

Eftersom Cleveland Cavaliers vann sin match mot Boston i nattas så ligger lagen på samma poäng. Cleveland vann ganska lätt med 100-86. En orsak var att redan slutspelsklara Boston lät sina starters vila i den avslutande perioden.

Boston vilar

Men det är något som hotar att slå tillbaka mot Cleveland natten som kommer.

Då är det nämligen New Jerseys tur att ta sej an Boston.

- Vi kommer att ha samma taktik då. Jag ska låta de unga killarna spela i slutet. Det är det mest rättvisa, säger Bostons coach Doc Rivers.

För Cleveland väntar Toronto borta, en på pappret lätt match. Men seger räcker inte. New Jersey måste förlora. Vid vinst är laget klart för slutspel eftersom

New Jersey har inbördes på Cleveland.

Thomas Arnroth