Duncan frisk – då kvitterade Spurs

San Antonio körde över Denver

SPORTBLADET

En friskare fot. Det förvandlade San Antonio Spurs från bottenklass till mästarform.

Det är stjärnan Tim Duncan som äntligen börjar få ordning på sin stukade fot.

Han såg till att San Antonio körde över Denver Nuggets med 104-76 och utjämnade till 1-1 i NBA-slutspelet.

- Om det fortsätter att kännas så här bra i foten kommer det här att gå fint, säger han.

Foto: AFP
Dunkin' Duncan San Antonios Tim Duncan fri från skadebekymren – då krossade Spurs Denver Nuggets i NBA-slutspelet. Här gör han två av sina totalt 24 poäng.

San Antonio Spurs har varit ett av NBA:s mest dominanta lag i år, men bara någon vecka innan slutspelet stukade lagets stjärna Tim Duncan foten. Utan Duncan, som två gånger varit ligans mest värdefulla spelare, var San Antonio ett helt annat lag.

Det Denver man möter i slutspelet placerade sig visserligen bara sjua i väst, men har varit ett av NBA:s bästa lag sedan i februari. I första mötet chockade man San Antonio och vann övertygande.

Men då hade Duncan ont i foten.

Denver chanslöst

I går var det bättre och Denver hade inte en chans. San Antonio fullständigt krossade motståndet redan i första perioden och ledde i halvlek med 30 poäng. Sedan blev det aldrig match igen.

- Det här var en viktig match för oss. Jag visste att vi skulle komma ut starkt direkt och vara fokuserade efter förlusten i första matchen, säger Tim Duncan som gjorde 24 poäng, tog nio returer och blockade 3 skott.

Nu väntar två bortamatcher mot ett Denver som vunnit 19 av de senaste 20 matcherna hemma i Pepsi Center.

Chicago överraskar

Chicago fortsätter att överraska och tog andra raka segern mot segertippade Washington. Och för andra matchen i rad var det guarden Kirk Hinrich som var

den stora segerorganisatören med 34 poäng och stabilt spel.

- Allt kändes helbra. Jag fick en perfekt rytm och det var som om bollen hittade mej i bra lägen, säger Hinrich.

Phoenix la i en extra växel i slutminuterna och lyckades besegra Memphis med 108-103. Det var dunkmonstret Amare Stoudemire som var planens gigant med sina 34 poäng och som vanligt hade han bäst hjälp av Shawn Marion och Steve Nash.

Phoenix leder också sin serie med 2-0.

Alla serier spelas i bäst av 7 matcher.

Thomas Arnroth