Doldis Miamis matchhjälte

Haslem: ”Jag har alltid varit en som kämpar”

SPORTBLADET

Dubbla förlängningar. Det var vad som krävdes för att Miami skulle vinna den tredje raka åttondelsfinalen i NBA över New Jersey.

Matchens stora hjältar var doldisen Udonis Haslem och veteranen Alonzo Mourning.

Foto: AP
Haslem.

I Miami Heat brukar allt handla om superstjärnorna Dwane Wayde och Shaquille O'Neal. I nattens match mot New Jersey spelade båda stabilt med 22 respektive 25 poäng.

Men ju längre den dramatiska matchen gick, desto mer klev Miamis rollspelare fram.

Udonis Haslem är en av årets största överraskningar i NBA. Han blev inte ens vald av någon klubb i NBA utan har fått kämpa sej till ett kontrakt den långa vägen. I år har han lyckats bli starter i Miami och igår gjorde han 14 poäng och tog 19 returer. Ett par returer var helt avgörande i den sista förlängningen.

Hårt jobb

- Jag har alltid varit en som kämpar. Jag är mindre än dom jag spelar försvar på, men det går bra så länge jag jobbar hårdare, säger han.

Den andra matchhjälten var den ärrade veteranen Alonzo Mourning. Efter att ha gjort en njurtransplantation för några år sedan är han nu tillbaka som avbytare till Shaquille O'Neal i Miami. Han spelade bara 12 minuter i natt men var ett monster under korgarna den tiden, särskilt i den sista förlängningen.

Allt han gjorde ackompanjerades av kraftiga buanden från läktaren. Mourning började nämligen säsongen hos New Jersey.

- Att dom buar gör mej bara bättre. Det tänder mej bara mer, säger han.

Miamis seger med 105-108 gör att laget nu leder serien med 3-0 i matcher.

Indiana har vänt underläge

Indiana vann över Boston med 99-76. Än en gång var det 39-åriga veteranen Reggie Miller som avgjorde för Indiana. I natt gjorde han 33 poäng. I och med segern har Indiana vänt underläge med 0-1 i matcher till en 2-1 ledning.

I Houston lyckades Dallas vinna sin första match mot Houston. Dallas låg under inför sista perioden med gjorde 20-0 i inledningen av perioden och vann till slut med 102-106. Bäst var tysken Dirk Nowitzki med 28 poäng. Houston leder med 2-1 i matcher.

Thomas Arnroth