Phoenix och Miami ett steg närmare finalen

SPORTBLADET

Phoenix och Miami tog ett steg närmare NBA-finalen i natt. Båda lagen vann sina åttondelsfinaler utan att tappa en enda match. Phoenix hade ett snitt på

över 113 poäng i sina fyra matcher.

- Vi är redo för vem som helst, säger Phoenix stjärna Amare Stoudemire.

Foto: AFP
BÄST I VÄST Det bästa laget i väst, Phoenix, körde över Memphis för fjärde gången. ”Vi är redo för vem som helst”, säger stjärnan Amare Stoudemire.

Grundspelets två dominanter fortsätter att dominera. Det bästa laget i väst, Phoenix, körde över Memphis för fjärde gången i natt. Strax innan hade det överlägsna östlaget Miami Heat gjort det samma med New Jersey Nets.

Det var klasskillnad i båda serierna.

Phoenix har fortsatt sitt blixtsnabba spel och öst i poäng. Laget har snittat över 113 poäng, vilket är mer än i grundserien. Inatt blev segersiffrorna 115-

123. Dessutom har alla lagets fem starters spelat mycket bra i en imponerande laginsats.

En annan lagkemi

- Det där laget har en helt annan lagkemi än alla andra. Dom är på annan nivå, säger Memphis guard Eatl Watson efter förlusten.

I Miami är det unga guarden Dwayne Wade som imponerat mest. Stjärnan Shaquille O‚Neal är fortfarande inte helt återställd efter en höftskada. I natt gjorde han 17 poäng och tog 8 returer, vilket är blygsamt för att vara O‚Neal.

Istället öste Wade i 34 poäng.

- Det är imponerande hur han kan lyfta sitt spel när det behövs. Han är den bästa elev jag någonsin haft, säger O‚Neal.

Detroit på väg mot kvarten

Detroit vann efter förlängning med 92-97 mot Philadelphia. Detroit leder med 3-1 och är bara en match från avancemang.

I förra omgången fick Boston Celtics sin stjärna Antoine Walker avstängd efter att han knuffat en domare. Det blev extra tändvätska för laget som fullständigt krossade Indiana i den fjärde matchen mellan lagen. Boston vann med 79-110. Bäst var Paul Pierce med 30 poäng. Det står 2-2 i matcher.

Thomas Arnroth