Indiana skrällde efter makalös avslutning

Marginal- spelaren Jeff Foster sänkte Detroit

SPORTBLADET

Centern Jeff Foster brukar vara en marginalfigur i Indiana. I natt var han i centrum. Med en makalös sista period såg han till att Detroit överraskande fick stryk i den andra kvartsfinalen.

Foto: AP
KLEV FRAM Centern Jeff Foster är i vanliga fall en rollspelare utan avgörande betydelse för Indiana. I natt avgjorde han hela matchen.

Alla experter har varit överens om Indianas öde ända sedan i november. Då fick laget tre av sina stjärnor avstängda under långa perioder efter ett slagsmål mellan spelare och publik.

I slutspelet har laget också varit lågt rankat.

Och i kvartsfinalen mot Detroit har Indiana varit uträknat från början. Men i nattas gav Indiana än en gång svar på tal och slog regerande NBA-mästarna med 83-92.

Ska till final

– Jag tror inte att något annat lag i någon annan professionell liga skulle klarat av vad vi gjort den här säsongen. Även om ingen tror på oss är vårt mål

fortfarande att vinna finalen i år, säger Indianas stjärna Jermaine O‚Neal, som var en av spelarna som stängdes av i höstas.

I natt var dock Indianas stora hjälte en doldis. Centern Jeff Foster är i vanliga fall en rollspelare utan avgörande betydelse för Indiana. I natt var det hans fenomenala spel i sista perioden som avgjorde hela matchen. Han gjorde 8 poäng, tog 6 returer och blockade ett viktigt skott under slutminuterna. Totalt gjorde han 14 poäng och tog 20 returer.

Nu står det 1-1 i matcher i bäst av sju. Serien flyttar nu till Indiana för kommande två matcher.

Nästan lika stor överraskning stod Dallas för när laget i natt vann mot Phoenix Suns. I måndags fick Dallas storstryk, i natt var det en stenhård kamp som inte avgjordes förrän i slutsekunderna.

Nowitzki avgjorde för Dallas

Vid ställningen 106-106 gick bollen till tysken Dirk Nowitzki. Med bara 6 sekunder kvar fick han hårt pressad iväg det skott som avgjorde för Dallas.

- Jag hade tur att det gick i. Det kändes inte så bra, säger han.

Annars var det framför allt guarden Michael Finley som var giganten i laget.

Han gjorde 31 poäng och satte 5 av 6 trepoängsskott.

Phoenix fick sin guard Joey Johnson skadad. Han blockades så hårt att han slog i golvet med ansiktet först, fick hjärnskakning och måste sys med sex stygn.

Han opererades under natten och kommer i vart fall att missa nästa match, troligen fler än så.

Det står 1-1 i matcher i bäst av sju.

Thomas Arnroth

ARTIKELN HANDLAR OM