Shaq skadad – då klev 35-årige Mourning fram

”Det här är inte någon enmansshow”

Foto: AFP
HIGH FIVE Shaquille O'Neal gratulerar veteranen Alonzo Mourning efter segermatchen mot Washington Mourning ersatte skadade Shaq och var lysande.
SPORTBLADET

– Jag behöver dig i kväll, sa skadade storstjärnan Shaquille O'Neal.

– Say no more, svarade 35-årige Alonzo Mourning innan han gick ut och gjorde 14 poäng, tog 13 returer och blockade fyra skott.

Tillsammans med Dwyane Wade låg veteranen bakom det mesta när Miami slog Washington med 102-95.

Miami Heat har nu sju raka segrar i NBA-slutspelet och leder semifinalserien mot Washington med 3-0 i matcher. Laget har definitivt visat att allt inte handlar om Shaquille O'Neal.

Lårkadade "Shaq" stod över nattens match och lämnade över ansvaret till 35-årige Alonzo Mourning som skötte sig lysande.

Veteranen, med en njurtransplantation i färskt minne, hade stundtals problem med tempot men kompenserade det med sin rutin och heta vilja.

Seattle reducerade

– Jag har jobbat häcken av mig för att få den här chansen, och nu tycker jag att vi visat att det här inte är någon enmansshow sa Mourning nöjt efter segern.

Shaquille O'Neal väntas stå över även match fyra som spelas natten mot söndagen, svensk tid.

– Jag har fått order om att ta det lugnt för att inte förvärra skadan. De litar på laget även utan mig, och det gör jag också. Killarna spelade fantastiskt i dag, sa Shaq.

I nattens andra match lyckades Seattle reducera till 1-2 i matcher mot San Antonio i en riktig rysare. San Antonios Tim Duncan hade chansen att avgöra med matchens sista skott, men Vitaly Potapenko lyckades störa Duncan och rädda segern till Seattle med en enda pooäng, 92-91.

Pierre Bokvist