Dallas utjämnade mot Phoenix

Rekordjämna kvartsfinaler i NBA

SPORTBLADET

48 poäng av Phoenix guard Steve Nash räckte inte. Istället vann Dallas med 119-109 och utjämnade kvartsfinalen i NBA. Det är nu rekordjämnt i tre av de fyra kvartsfinalerna.

Foto: Getty images
Phoenix Steve Nash i duell med Dallas Dirk Nowitzki.

I går seglade Miami Heat obesegrat vidare till semifinal i NBA. De andra semifinalaspiranterna kan bara se på avundsjukt. För experternas tips om att San Antonio, Phoenix och Detroit lätt skulle gå vidare har kommit på skam.

I natt utjämnades nämligen alla serier till 2-2 i bästa av sju matcher.

Dallas besegrade Phoenix hemma med 119-109. Detta trots att Phoenix guard Steve Nash gjorde 48 poäng.

- Det var väl bra, men det är inte så vi vill spela. Det vet Dallas, säger Nash.

”Viktig match för oss”

Istället var det Dallas som stod för en laginsats där många spelare bidrog till segern. Ojämna centern Eric Dampier lyckades för en gångs skull göra en stormatch genom att helt plocka bort Phoenixstjärnan Amare Stoudemire och skyttekungen Dirk Nowitzki fick hjälp med skyttet av främst Jerry Stackhouse och Josh Howard.

- Det här var en väldigt viktig match för oss, vi ville absolut inte hamna i underläge med 3-1, säger Stackhouse.

Seattle lyckades vinna mot San Antonio trots att deras stjärna Rashard Lewis stod över matchen med en stukad tå.

- Men det är situation man alltid fruktar som motståndare. Ofta kommer laget ut med en helt annan attityd, de vill kämpa för sin skadade kamrat, säger San Antonios coach Gregg Popovich.

Nu steg Seattles guard Luke Ridnour fram på allvar. Under seriens tidigare tre matcher har han gjort totalt 23 poäng. I natt gjorde han 20. Bäst i Seattle var Ray Allen med 32 poäng.

I San Antonio var det bara Tim Duncan som fick godkänt.

Detroit utjämnade

Segertippade Detroit lyckades också utjämna till 2-2 mot Indiana. Efter förra matchen lovade forwarden Rasheed Wallace att Detroits skulle vinna i natt. Han tog ansvar för sitt löfte och gjorde en stark insats med 17 poäng, 12 returer och 5 blockade skott.

- När Rasheed säger en sån sak får det effekt på hela laget. Vi vet att han kommer att göra sitt yttersta och då vill ingen annan vara sämre, säger Detroitguarden Richard Hamilton.

Thomas Arnroth