”Det känns bitterljuvt”

Reggie Miller avslutade med stormatch – men Indiana föll ändå

Foto: AFP
AVSKED Reggie Miller säger hej då till fansen efter sin sista match för Indiana. Miller gjorde en stormatch, men Indiana förlorade och är borta i NBA-slutspelet.
SPORTBLADET

39-åriga veteranen Reggie Miller gjorde en ny stormatch. Men trots 27 poäng från veteranen förlorade Indiana mot Detroit och är utslagna ur NBA- slutspelet. Och därmed är Reggie Millers makalösa karriär över.

– Det känns bitterljuvt, säger han.

Detroit Pistons är klara för semifinal i NBA. Men det blev inga stora glädjescener efter vinsten över Indiana med 88-79.

För vid Indianas bänk kramade en tårögd Reggie Miller om först sina egna lagkamrater och sedan Detroitspelarna. Allt medan hemmapubliken skanderade:

Ett år till! Ett år till!

I natt spelade nämligen 39-årige veteranen Miller sin sista match i NBA. Efter 18 säsonger med Indiana lägger han nu av. Och vilken sorti det blev.

Miller gjorde 27 poäng och var bäst i hemmalaget.

- Med tanke på att han är 39 år är det en fantastisk prestation. Det fanns inget i hans spel som vittnade om den åldern, säger Detroit Richard Hamilton, som gjorde ett poäng mer än Miller.

Ett steg längre

Och Detroits guard Chancey Billups gick ett steg längre.

- Det här är en sorglig dag, det är faktiskt det, sa han trots att hans lag alltså just gått till semifinal.

Miller var märkbart rörd efter matchen.

- Det var skönt att mina skott äntligen satt. Jag hade bestämt mej innan för att ha roligt ikväll och försöka suga i mej stämningen och publikens stöd. Det var härligt, säger han.

- Men det känns bitterljuvt. Vi var nära att pressa Detroit till en match till, men realiteten är att Detroit är ett bättre lag just nu.

I semifinalen som börjar på söndag möter Detroit Miami.

I västra conferencen besegrade San Antonio Seattle med 98-96. Matchen avgjordes i slutsekunderna. San Antonio möter segraren i matchserien Dallas-Phoenix (3-2) i den andra semifinalen.

Reggie Miller

Thomas Arnroth