Andra raka bortasegern för San Antonio

Ginobili sänkte Phoenix

Foto: AP
AVGJORDE San Antonios Manu Ginobili (t.h) klev fram när matchen stod och vägde. Ginobili var lysande i slutminuterna då han bjöd på drömpassningar och spektakulära poäng både under korgen och utifrån.
SPORTBLADET

Andra raka bortasegern – för ligans bästa hemmalag.

San Antonio har 2-0 i matcher mot Phoenix och är på god väg mot NBA-final.

– Men man vet aldrig med Phoenix, säger Spurs-hjälten Manu Ginobili som låg bakom nattens seger med 111-108.

Offensiva Phoenix var NBA:s bästa lag i grundserien, men i slutspelet har det inte gått lika lätt. Suns är visserligen framme i semifinal, men pressades till sju stentuffa matcher i kvartsfinalen mot Dallas.

Och nu är laget riktigt illa ute mot San Antonio.

0-2 i matcher, och nu väntar två raka bortamatcher mot San Antonio som är NBA:s bästa hemmalag.

Ginobili avgjorde

I natt var det på nytt en ny grym fjärde quarter av San Antonio som avgjorde.

Tim Duncan gjorde 30 poäng och Tony Parker 24 - men nummer ett var Manu Ginobili som klev fram när matchen stod och vägde.

Ginobili var lysande i slutminuterna då han bjöd på drömpassningar och spektakulära poäng både under korgen och utifrån.

– Han betyder enormt mycket för oss, hyllade Tim Duncan.

Match 3 spelas först natten mot söndagen, svensk tid.– Vi vet vad vi måste göra. Vi kommer att åka till San Antonio och satsa allt, vi kommer spela som om det vore en sjunde och avgörande match, säger Phoenix coach Mike D'Antoni.

Men statistiken talar inte för Suns. Inget lag har hittills i NBA-historien lyckats vända ett 0-2-underläge i en semifinal.

Pierre Bokvist