”Det känns konstigt”

Eric Elliott tillbaka – men inte längre i Plannja

SPORTBLADET

Fullsatt i hallen, seger och snygg basket. Allt var som vanligt när Eric Elliott återvände till basketligan i går. Allt utom laget.

Plannjaikonen spelar nu för Sallén.

– Lite konstigt känns det, men det här kommer att bli bra. Vi har mästerskapspotential, helt klart, säger han.

Foto: Sven-Olof Englund
REKORDPUBLIK Eric Elliott gjorde sex säsonger i Plannja, men i går debuterade han för Sallén – inför ett fullsatt Fyrishov.

Vilken återkomst till svensk basket det blev för Eric Elliott. Rekordpublik i nya hemmahallen Fyrishov och storseger över hittills obesegrade Sundsvall.

– Det kändes skönt att vara tillbaka. Jag är nöjd med att vi vann, men min egen insats var väl sisådär, säger han.

Den var bättre än så.

Det dröjde fem minuter innan Elliott kom in på planen, men då gjorde han fyra poäng inom en halv minut. Totalt blev det 10 poäng, fyra målgivande passningar och en bollstöld. Men statistiken säger inte allt.

”Ge styrning”

Elliott är den ledare på planen som Sallén hittills saknat. Han spelar med en pondus som inte ens landslagskaptenen och lagkamraten Jonas Larsson har.

– Jag hoppas kunna ge det här laget lite bättre styrning på planen. Dessutom är jag en ledare, säger Elliott.

– Fast jag är inte lika stark och snabb som förr.

Det är många som väntat på Eric Elliotts återkomst till svensk basket. Han är mannen som mellan 1993 och 1999 var ryggraden i Plannja. Han förde laget till två SM-guld och blev utsedd till ligans mest värdefulla spelare.

– När jag lämnade Sverige kunde jag bara tänka mig att återvända till just Plannja. Men omständigheterna blev inte så. Jag har spelat för fem andra klubbar sedan dess, så det är inte så dramatiskt att spela för ett annat svenskt lag. Fast lite konstigt känns det, säger han.

Vill förlänga

Elliott har just nu ett kontrakt som sträcker sig en månad, men Sallén arbetar på att kunna erbjuda ett helårskontrakt. I så fall väntar den verkligt konstiga upplevelsen för Elliott i januari, då Sallén möter Plannja borta.

– Jag får nog ett varmt mottagande, säger han.

I alla fall innan matchen.

Thomas Arnroth ([email protected])